Català
VidaCaixa Blog

Com estalviar en regals de Nadal sense ofendre ningú

Com estalviar en regals de Nadal sense ofendre ningú

Entre totes les despeses que suposa la celebració del  Nadal, els regals nadalencs s’han convertit en una de les més costoses. Tant si es tracta de viatges com de joies, llibres o roba, la veritat és que comprar obsequis als nostres éssers estimats acaba generant una despesa sovint inassolible.

Segons un estudi global elaborat per la consultoria TNS, cada espanyol gastarà aquest any una mitjana de 235 euros en regals nadalencs. Però ¿és possible comprar-los sense necessitat de gastar tants diners? La resposta és, sense cap dubte, que sí. Es pot estalviar en regals nadalencs sense ofendre ningú. Com? La clau és la planificació i l’antelació.

Llegeix també: Què pots fer ja per estalviar diners i estrès per Nadal

Si encara et queden alguns regals per comprar, pren nota:

  • Prepara un pressupost. Ningú sap millor que tu els diners de què disposes. Per això, marca’t un màxim de pressupost i intenta no superar-lo. Una cosa que també pot ser de gran ajuda és reduir al màxim el nombre de persones a les quals vols fer un regal. Evita tots els que siguin per compromís i centra’t únicament en el teu cercle més íntim, en la gent a la qual et fa veritable il·lusió fer un regal.
  • Deixa volar la imaginació. Tenim una certa tendència a llançar-nos tots a buscar els mateixos regals cada any. Per combatre-ho, hi ha una infinitat de regals originals i emotius que podem elaborar nosaltres mateixos a casa sense necessitat de gastar grans quantitats de diners. És el cas dels àlbums de fotografies, els marcs personalitzats, els vídeos recopilatoris, etc.
  • Llista de regals. Elaborar amb antelació una llista de regals evitarà que caiguis en les compres cares d’última hora. Igual que una llista de la compra ens ajuda a no passar-nos del pressupost, una llista de regals farà que ens cenyim al que és estrictament necessari. A més, podràs comparar preus amb antelació i decantar-te sempre pel més econòmic.
  • Busca les millors ofertes. Un cop tinguis la llista de regals i el pressupost elaborat, és el moment de buscar les millors ofertes. Hi ha centenars de pàgines web amb descomptes de fins al 80%. Les botigues de segona mà també poden ser una bona solució per a regals econòmics i de molt bona qualitat.
  • El dia de les compres. Marcar-te al calendari un dia per anar a comprar regals nadalencs farà que no caiguis en l’estrès d’última hora i en les compres sense sentit. Per evitar aquesta situació, a més, pots deixar una part del teu pressupost sense assignar, cosa que et servirà de coixí davant de compres inesperades.

Aquesta llista de consells és vàlida per a qualsevol tipus de regals, però sobretot per als que més despeses generen, els dels nens. Segons el mateix estudi de TNS, els nens segueixen sent els protagonistes dels regals nadalencs, amb una despesa total de 151 euros.

De vegades podem tenir el sentiment equivocat que si no regalem als nens tot el que demanen no estem complint com a bons Reis Mags, i això no és cert. En primer lloc, perquè estalviar no és necessàriament sinònim de reduir la quantitat, i, en segon lloc, perquè els nens també han d’aprendre a prioritzar i valorar els regals que reben, ja que més no sempre és sinònim de millor.

Això també t’agradarà

I tu, tens cap dubte?

Pregunta als nostres experts

Todos los campos son obligatorios

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem. Més informació aquí.