Català
VidaCaixa Blog

Com es pot estalviar per Nadal

Com es pot estalviar per Nadal

Nadal és sinònim de família, de festa, de grans àpats, de regals i també de despeses, moltes despeses. Sabies que els espanyols són els ciutadans de la Unió Europea que més diners gasten per Nadal? Enguany es preveu una despesa mitjana de 600 euros, mentre que la mitjana europea se situa en 456 euros.

Per ajudar-te a passar unes festes nadalenques sense malbarataments innecessaris compartirem amb tu una sèrie de consells. Pren-ne nota.

PLANIFICAR-SE ÉS LA CLAU

Amb tants regals, sopars, festes i tota la resta, crear un pressupost estimat per afrontar-los és imprescindible. Això val tant per al capítol dels àpats com per al dels regals. Necessitem saber de quins diners disposem per ajustar-nos als comptes i no gastar més del previst. Si no seguim el pressupost assignat, segur que afrontar la famosa “pujada de gener” semblarà una tasca impossible.

SIGUES PREVISOR I CONGELA!

Les compres fetes amb temps ajuden a estalviar diners, i més si parlem dels productes gastronòmics típics per a aquestes dates. Ser previsor i congelar segons quins productes és una bona estratègia per no gastar més del necessari.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat recentment l’Observatori de Preus d’Aliments Nadalencs, on es monitora el preu de 15 aliments. Entre les seves principals conclusions descobrim que, aquest any, els percebes i les angules costaran el doble que l’any passat, i que la major part del peix, marisc, fruita i verdura puja de preu respecte al 2017.

PREPARA UNA LLISTA DE REGALS

Saber exactament a qui regalarem alguna cosa i què li regalarem ens ajudarà a optimitzar temps i diners. A més, si hi ha confiança –o hi ha nens petits pel mig–, preguntar què és el que es necessita ens ajudarà a trobar el regal perfecte. Ja tens pensats els regals?

ATENT ALS DESCOMPTES. FES-LOS SERVIR!

Hi ha moltes cadenes de moda o electrònica que, aprofitant aquestes dates, venen els seus productes en promoció o sense IVA, fet que suposa una bona oportunitat si s’havia pres la decisió d’adquirir un producte determinat.

A més, si ets una mica “formigueta” deus haver anat guardant tots aquells punts de fidelització o cupons que molts establiments lliuren al llarg de l’any. Les compres de Nadal poden ser un molt bon moment per treure tota l’artilleria de descomptes i començar a utilitzar-los. Mira bé a la bossa de mà, a la cartera o al teu e-mail. Segur que hi trobaràs alguna cosa per rebaixar la factura de les teves compres!

COMPARA PREUS I MIRA A INTERNET

No compris per impuls. Mai. Abans de llançar-te a comprar, compara preus amb altres botigues o a Internet: pots trobar ofertes o promocions molt temptadores. No és un mètode 100% fiable, però sí que ens ajudarà a saber si el preu que estem disposats a pagar és el més ajustat o no.

UN PARELL DE CONSELLS EXTRES: DEIXA EL COTXE I APAGA ELS LLUMS

Si comprar ja pot ser car, desplaçar-se per comprar no és cap ganga. Has pensat a deixar el cotxe a casa i desplaçar-te amb transport públic? Has mirat si amb aquest canvi estalvies diners? Si és així, ja saps on has de deixar les claus del cotxe…

I ja que surts de casa, per què no apagues els llums de l’arbre de Nadal i del pessebre? Ho agrairàs en la propera factura d’electricitat!

Més informació:

Practica el consum responsable per Nadal

Prepara’t mentalment per no haver de perdre 5 quilos després de Nadal

Això també t’agradarà

I tu, tens cap dubte?

Pregunta als nostres experts

Todos los campos son obligatorios

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem. Més informació aquí.