Vés enrere

[F38] [NDP-234] VidaCaixa se adhiere a PSI_18062020

VidaCaixa es compromet amb els Principis per a la Sostenibilitat en Assegurances de les Nacions Unides

MADRID, 18 DE juny DE 2020

 

  • La Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient estableix en aquests principis un marc de referència global per al sector assegurador amb què es pot fer front als riscos i a les oportunitats ambientals, socials i de governança.
  • VidaCaixa fa un pas més en la seva estratègia de sostenibilitat després de dues dècades defensant una activitat responsable.
  • La companyia subscriu i promou la transició econòmica cap a un model sostenible a través de la seva adhesió al Pacte Mundial i compta, com a gestora de fons de pensions, amb la màxima qualificació que atorguen els Principis per a la Inversió Responsable per la seva estratègia i bon govern en la gestió de les inversions.
  • Aquest any, la companyia ha publicat la seva primera Memòria de sostenibilitat i inversió socialment responsable (ISR), un informe pioner a Espanya en línia amb les millors pràctiques internacionals.

 

VidaCaixa, entitat líder del sector assegurador a Espanya, ha formalitzat la seva adhesió als Principis per a la Sostenibilitat en Assegurances (PSI, per les sigles en anglès). Elaborats per la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI), aquests principis constitueixen un marc de referència per al sector assegurador arreu del món davant l’intent de fer front als riscos i a les oportunitats ambientals, socials i de governança.

Gonzalo Gortázar, president de VidaCaixa: “La sostenibilitat és una prioritat estratègica per al Grup que encaixa amb el ferm compromís social que sempre ha caracteritzat la nostra activitat. En les difícils circumstàncies actuals, mantenim més que mai la voluntat de protegir els interessos actuals i futurs dels nostres clients i de la societat en el seu conjunt”.

Javier Valle, conseller director general de l’entitat:“VidaCaixa integra des de fa més de dues dècades els aspectes ambientals, socials i de governança en les seves inversions amb l’objectiu de generar rendiments sostenibles a llarg termini i fer una millor gestió dels riscos globals. El compromís amb els PSI és un nou avenç en l’estratègia de sostenibilitat amb una clara vocació cap a la transparència i la governança”.

Els Principis per a la Sostenibilitat en Assegurances són un pla d’acció global que cerca impulsar el desenvolupament de solucions innovadores d’assegurances i gestió de riscos mitjançant el compromís d’adopció de quatre grans principis rectors:

  • PRINCIPI 1: integrar els criteris ambientals, socials i de governança (ASG)en l’activitat asseguradora (estratègia, inversions, riscos, desenvolupament de productes i comercialització).
  • PRINCIPI 2: col·laborar amb clients i socis comercials per conscienciar sobre la importància d’aquests criteris a l’hora de gestionar el risc i desenvolupar solucions.
  • PRINCIPI 3: col·laborar amb els governs, els reguladorsi altres grups d’interès fonamentals per tal de promoure una acció àmplia a tota la societat sobre temes ambientals, socials i de governança.
  • PRINCIPI 4: divulgar de manera públicai periòdica els avenços en l’aplicació dels principis tot mostrant transparència.

Compromís global amb les Nacions Unides

En línia amb els valors corporatius de qualitat, confiança i compromís social, VidaCaixa subscriu i promou la transició econòmica cap a un model sostenible que generi rendiments en el present sense comprometre les necessitats futures. I ho fa a través de diferents compromisos internacionals avalats per l’ONU. Ja el 2009, va ser la primera entitat espanyola a adherir-se al Pacte Mundial, compromís pel qual avui defensa els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. El mateix any, es va comprometre amb una altra de les grans iniciatives d’UNEP FI que va donar lloc als Principis per a la Inversió Responsable (PRI). Gràcies a aquest esforç, ha obtingut la màxima qualificació que atorga aquesta organització (A+) per la seva estratègia i bon govern en la gestió de les seves inversions de fons de pensions.

Un exercici de transparència

Fruit de tots aquests compromisos, VidaCaixa ha decidit aquest any crear un informe específicament dedicat a la sostenibilitat i a la inversió socialment responsable. En aquesta memòria, la companyia fa un exercici de transparència pioner a Espanya, alineat amb les millors pràctiques internacionals, i mira de donar a conèixer en què es concreta exactament la inversió sostenible i com aquesta visió de negoci pot contribuir a protegir aspectes tan importants per a la vida de les persones com el medi ambient, els drets humans o els drets dels treballadors.

Descarregar nota de premsa

VidaCaixa és l’entitat líder en el sector assegurador a Espanya. Integrada en CaixaBank, a més, té el 49,92 % de SegurCaixa Adeslas i la totalitat del capital social de BPI Vida e Pensões. Gonzalo Gortázar és el president de VidaCaixa, Tomás Muniesa n’és el vicepresident i Javier Valle, conseller director general.

 

Per a més informació:

Direcció d’Àrea de Comunicació Corporativa de VidaCaixa

Sara Fernández: sfernandez@vidacaixa.es - 619 004 575

Visita el nostre web i coneix els detalls de la nostra política d’inversió responsable.

A la sala de prensa trobaràs tots els recursos per a mitjans de comunicació.