¿Estoy a tiempo de tener una buena jubilación?


Estic a temps de tenir una bona jubilació?

És normal que tinguem dubtes sobre si som o no a temps de tenir una bona jubilació. Si el que vols saber és quant has d’estalviar avui per tenir una bona jubilació demà, cal fer una estimació de la pensió pública que tindràs i serà sobre la base d’això, juntament amb una estimació de les teves necessitats durant la jubilació com podràs fixar la teva meta d’estalvi per a la jubilació. 

Comença a estalviar avui per millorar el teu futur, aquesta és la màxima per estar a temps de tenir una bona jubilació.
 

Quants diners creus que necessitaràs quan et jubilis? 

Si vols fer una simulació de la jubilació abans has de pensar quines seran les teves necessitats més bàsiques i recurrents durant el retir. Quants diners creus que necessites quan et jubilis? Pots fer una estimació dividint les despeses mensuals de necessitats bàsiques, habitatge, lleure, salut o ajudes als teus familiars, d’aquesta manera et podràs fer una idea de les despeses més recurrents o fixes que es mantindran durant la teva jubilació. A continuació te’n mostrem un exemple:

 

Segons l’INE (dades del 2022) família mitjana Espanya
Hipoteca o lloguer - 1000€
Alimentació - 650€
Despeses de casa 
(aigua, electricitat, internet…) - 300€
Benzina - 150€
Ajuts familiars - Despeses infants escolars - 100€
Lleure 200€
Salut 200€

Total 2.500€
 

Quant cobraràs?

La pensió per jubilació representarà un 82% respecte l’últim salari. Així ho assegura l’Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE) a Espanya; és a dir, aquesta taxa és l’anomenada taxa de substitució o de reemplaçament, que és del 71% a la mitjana europea i del 63% als països de l’OCDE. La previsió a llarg termini, segons la Comissió Europea (CE), és que aquest percentatge de cobertura baixi fins al 40%, cosa que significa que la jubilació comportaria perdre el 60% de capacitat adquisitiva.


 

Quant hauries d’estalviar per a la teva jubilació?

És un dels dubtes més recurrents. Si et preguntes quant hauries d’estalviar per millorar la teva jubilació, et recomanem que en facis una simulació per tal que coneguis el teu escenari en funció de l’edat i la situació que tens, una aproximació de l’estalvi mensual que necessites per arribar a la teva meta o expectativa. Aquí en podràs veure alguns exemples reals: 

Com pots estalviar?

La millor manera d’estalviar és ser constant. Tenint un hàbit d’estalvi i comptant amb el temps a favor nostre, l’esforç serà sempre menor per assolir l’objectiu. Hi ha diverses maneres d’estalviar de cara al futur, podem donar-te la millor solució d’estalvi per al teu futur, descobreix els nostres productes i tria el que s’adapti millor a les teves necessitats. 

[TEXTO SEO]- PREGUNTAS FRECUENTESPREGUNTES FREQÜENTS


Publicador de continguts


 • Quant de temps he de cotitzar per accedir al 100% de la meva pensió?

  • El moment de la jubilació depèn de l’edat de la persona interessada i de les cotitzacions acumulades al llarg de la vida laboral. L’edat de jubilació a Espanya augmenta de mica en mica fins al 2027, quan quedarà fixada en els 67 anys. El 2018 és de 65 anys i sis mesos si es vol cobrar el 100% de la pensió.

 • Què passarà si em quedo a l’atur o si la meva empresa tanca?

  • Hi ha la possibilitat de pagar les mateixes cotitzacions a través de convenis especials amb la Seguretat Social per mantenir inalterables tots els drets per a la pensió. Consulta qualsevol dels nostres assessors o personal del nostre equip.  

 • Com es calcula la pensió de viduïtat?

  • La persona morta ha hagut d’estar afiliada a la Seguretat Social i ha d’acreditar que ha cotitzat durant un període determinat. La base reguladora es calcula en funció de la situació en què es trobi el causant (treballador en actiu o pensionista) i de la causa de la mort (contingència comuna o contingència professional). No dubtis a assessorar-te.

 • Quan començo a estalviar per a la jubilació?

  • No hi ha una edat concreta per començar a estalviar per a la jubilació. Però sí que hi ha una màxima acceptada i recomanada per qualsevol assessor: com més aviat comencem, millor, perquè l’esforç d’estalvi serà molt menor. Per tant, tan bon punt tinguis una certa capacitat d’estalvi, amb 30 anys, serà un moment ideal per començar, fins i tot abans si és possible.

 • Com em puc jubilar als 55 anys?

  • En qüestions generals, no és possible jubilar-se als 55 anys, ja que no s’ha arribat a l’edat mínima per tenir dret a la jubilació anticipada forçosa, que s’estableix en els quatre anys anteriors a l’edat legal.

 • Com es pot garantir la millor pensió?

  • En primer lloc, has de tenir en compte la teva edat, el matalàs d’estalvi i els teus ingressos. Cal que tinguis en compte totes les claus que s’han de conèixer per optar a la millor pensió possible. L’edat és determinant per cobrar la jubilació segons els anys cotitzats i l’augment de l’edat mínima. Com sabem, l’augment de l’esperança de vida també comporta un augment del nombre d’anys en què s’haurà de viure amb aquesta pensió. A més, estalviar en el dia a dia, com si fos una despesa fixa i inamovible, serà clau per aconseguir un matalàs que complementi la teva pensió. Amb temps i constància, podràs posar a treballar aquests estalvis i treure’ls la màxima rendibilitat possible. 

 • Com es pot saber si tinc dret a pensió?

  • Per poder cobrar la pensió has d’haver cotitzat al sistema públic de la Seguretat Social i haver estat treballant durant el mínim marcat per poder accedir a la pensió. Tot i així, pots sol·licitar de manera online aquesta informació a través de la Seguretat Social.

 • Quant he d’estalviar al mes per a la meva jubilació?

  • Malgrat que no hi ha una quantitat específica per estalviar, s’aconsella destinar des d’un 10% del salari mensual i anar augmentant en funció de l’estalvi i de les millores salarials a la feina.

 • Què he de fer per tenir una bona jubilació?

  • Preguntar-se què fer per tenir una bona jubilació és habitual i comú, però no hi ha un manual concret sobre això, sinó que més aviat es requereix ajuda per part d’un assessor professional o traçar una planificació, juntament amb un pla de pensions des de ben aviat. La nostra recomanació és que t’hi anticipis. Com preparar-te per a la jubilació, doncs? Alguns consells són pensar com vols que sigui la teva vida com a jubilat i fer una estimació de quina serà la pensió pública que et quedarà; això sí, tingues en compte que juguen un paper important la inflació i la rendibilitat o el perfil de risc que tinguis. Informa’t sobre els plans de pensions i contracta el que s’adapti millor a les teves necessitats, i sigues constant i pacient per evitar tocar l’estalvi destinat a la jubilació.