Todo lo que necesitas para tu jubilación


Tot el que necessites per a la teva jubilació

Des de VidaCaixa et volem ajudar a planificar la jubilació i per això t’oferim tota la informació, consells, solucions i tot allò que necessites per a la jubilació. Sabem que si hi ha alguna cosa que s’espera durant la jubilació és la tranquil·litat i, per això, tenim clar el més important: estar protegits i tranquils. Planifica el teu futur des del present Troba totes les respostes a VidaCaixa. CTA. Descubre aquí toda la información que necesites. 

 

El teu futur comença aquí, prepara’t per a la teva jubilació

És possible que vegis la jubilació com una cosa molt llunyana, però el temps vola i mai no és tard per començar a estalviar. Ara és el moment de pensar en el teu futur perquè quan arribi el moment puguis gaudir al màxim de la teva jubilació.

 

Què cobraré quan em jubili?

És la primera pregunta que ens ve al cap. Què em quedarà de pensió? Quant podré cobrar quan em jubili? La situació del sistema de pensions a Espanya és delicada ja que l’envelliment de la població ha plantejat reptes a totes les economies avançades.  S’han hagut de fer ajustaments, com ara el retard progressiu de l’edat de jubilació, i augmentar determinats impostos per a la recaptació. El repte és gran i per això és vital planificar el nostre futur i la nostra jubilació, econòmicament parlant. Pots calcular la pensió o descobrir els productes que s’adaptin a tu per començar a millorar el teu futur ara mateix. 

 

Fes la teva vida més fàcil durant la jubilació

A VidaCaixa et recolzem en tots els moments importants, també a l’hora de construir el futur que vols per a tu i per als teus. Per això, en funció del moment en què et trobis i el que vulguis per al teu futur, t’ajudarem a preparar-te de la millor manera possible, amb solucions per a la planificació i l’estalvi que s’adapten més a tu. Consulta els nostres plans de pensions per tenir tranquil·litat financera, treu tota la rendibilitat dels teus diners amb el millor fons d’inversió per a tu, i descobreix tota la informació sobre els nostres productes. 

 

Com em planifico per a la meva jubilació?

A l’hora d’estalviar, és habitual que ens preguntem per on començar. A VidaCaixa et podem donar algunes claus que et poden ajudar. Es tracta de cinc claus en forma de pregunta per poder analitzar el que realment necessites i t’interessa de cara a afrontar la teva jubilació.  

 1. Com viuré la meva jubilació?
 2. Què necessito?
 3. Quant necessito estalviar?
 4. Com i on he d’estalviar?
 5. Quan he de començar a estalviar?

 

Com complementar la teva jubilació?

Complementar la jubilació és possible i l’únic truc rau a l’estalvi. En aquest sentit, el temps i la constància tenen premi. Per petita que sigui la quantitat estalviada, tenir un hàbit d’estalvi i disposar de temps per deixar-lo créixer és la clau per assolir el nostre objectiu quan ens jubilem. L’estalvi final es calcula tenint en compte que la jubilació es produeix als 67 anys. 

 

[TEXTO SEO]- PREGUNTAS FRECUENTESPREGUNTES FREQÜENTS


Publicador de continguts


 • Quant he d’estalviar al mes per a la meva jubilació?

  • Malgrat que no hi ha una quantitat específica per estalviar, s’aconsella destinar des d’un 10% del salari mensual i anar augmentant en funció de l’estalvi i de les millores salarials a la feina.

 • Què he de fer per tenir una bona jubilació?

  • Preguntar-se què fer per tenir una bona jubilació és habitual i comú, però no hi ha un manual concret sobre això, sinó que més aviat es requereix ajuda per part d’un assessor professional o traçar una planificació, juntament amb un pla de pensions des de ben aviat. La nostra recomanació és que t’hi anticipis. Com preparar-te per a la jubilació, doncs? Alguns consells són pensar com vols que sigui la teva vida com a jubilat i fer una estimació de quina serà la pensió pública que et quedarà; això sí, tingues en compte que juguen un paper important la inflació i la rendibilitat o el perfil de risc que tinguis. Informa’t sobre els plans de pensions i contracta el que s’adapti millor a les teves necessitats, i sigues constant i pacient per evitar tocar l’estalvi destinat a la jubilació. 

 • Quant de temps he de cotitzar per accedir al 100% de la meva pensió?

  • El moment de la jubilació depèn de l’edat de la persona interessada i de les cotitzacions acumulades al llarg de la vida laboral. L’edat de jubilació a Espanya augmenta de mica en mica fins al 2027, quan quedarà fixada en els 67 anys. El 2018 és de 65 anys i sis mesos si es vol cobrar el 100% de la pensió.

 • Què passarà si em quedo a l’atur o si la meva empresa tanca?

  • Hi ha la possibilitat de pagar les mateixes cotitzacions a través de convenis especials amb la Seguretat Social per mantenir inalterables tots els drets per a la pensió. Consulta qualsevol dels nostres assessors o personal del nostre equip.  

 • Com es calcula la pensió de viduïtat?

  • La persona morta ha hagut d’estar afiliada a la Seguretat Social i ha d’acreditar que ha cotitzat durant un període determinat. La base reguladora es calcula en funció de la situació en què es trobi el causant (treballador en actiu o pensionista) i de la causa de la mort (contingència comuna o contingència professional). No dubtis a assessorar-te.

 • Quan començo a estalviar per a la jubilació?

  • No hi ha una edat concreta per començar a estalviar per a la jubilació. Però sí que hi ha una màxima acceptada i recomanada per qualsevol assessor: com més aviat comencem, millor, perquè l’esforç d’estalvi serà molt menor. Per tant, tan bon punt tinguis una certa capacitat d’estalvi, amb 30 anys, serà un moment ideal per començar, fins i tot abans si és possible.

 • Com em puc jubilar als 55 anys?

  • En qüestions generals, no és possible jubilar-se als 55 anys, ja que no s’ha arribat a l’edat mínima per tenir dret a la jubilació anticipada forçosa, que s’estableix en els quatre anys anteriors a l’edat legal.

 • Com es pot garantir la millor pensió?

  • En primer lloc, has de tenir en compte la teva edat, el matalàs d’estalvi i els teus ingressos. Cal que tinguis en compte totes les claus que s’han de conèixer per optar a la millor pensió possible. L’edat és determinant per cobrar la jubilació segons els anys cotitzats i l’augment de l’edat mínima. Com sabem, l’augment de l’esperança de vida també comporta un augment del nombre d’anys en què s’haurà de viure amb aquesta pensió. A més, estalviar en el dia a dia, com si fos una despesa fixa i inamovible, serà clau per aconseguir un matalàs que complementi la teva pensió. Amb temps i constància, podràs posar a treballar aquests estalvis i treure’ls la màxima rendibilitat possible. 

 • Com es pot saber si tinc dret a pensió?

  • Per poder cobrar la pensió has d’haver cotitzat al sistema públic de la Seguretat Social i haver estat treballant durant el mínim marcat per poder accedir a la pensió. Tot i així, pots sol·licitar de manera online aquesta informació a través de la Seguretat Social.