[F12] Particulars - Plans de pensions

Plans de pensions

Avui decideixes, demà guadeixes

Els plans de pensions són una alternativa d’inversió que compta amb avantatges fiscals a la declaració de la renda. El futur és a les teves mans, i a VidaCaixa t’aportem solucions enfocades a la jubilació perquè triïs la que se t’adapti millor en funció de la teva edat, les teves necessitats i el teu perfil inversor. Estalvia amb la seguretat que podràs millorar la teva vida quan et retiris i troba els fons de pensions que més t’encaixin. 

 

Si ets del País Basc consulta les especificitats dels Plans de previsió social (EPSV)

[F12] Particulares - Planes de pensiones

Productes

Prepara la teva jubilació amb els nostres plans de pensions

Planes de pensiones - Normativa productos

[Texto SEO] EPSV Destino

Te ayudamos Título SEOT’ajudem a triar el teu pla de pensions[F18] Beneficis - Plans de pensions

Beneficis

Beneficis dels nostres plans de pensions

Aportacions flexibles

Podràs decidir la periodicitat que més et convingui en les aportacions, ja siguin mensuals, trimestrals, semestrals o anuals.

Avantatges fiscals

Aconsegueix treure el màxim profit dels nostres productes i serveis: els plans de pensions són l’únic producte financer que desgrava a la declaració de la Renda.

Combina plans al teu gust

Els nostres plans no tenen exclusivitat, els pots combinar com vulguis si aportes un màxim de 1.500 euros l’any.

Traspassa el teu capital d’una altra entitat

Podeu fer moviments de diners d’una altra entitat a qualsevol dels nostres plans, el que millor s’adapti al teu perfil inversor.

Titulo Preguntas Frecuentes Planes de Pensiones ParticularesPreguntes Freqüents

Preguntes freqüents sobre els nostres plans i fons de pensions

No saps per on començar a estalviar ni a rendibilitzar el teu capital? T’expliquem tot el que cal saber sobre els nostres plans de pensions per millorar el teu nivell de vida en el futur. Consulta la nostra guia de preguntes freqüents per saber-ne més.


Publicador de continguts


 • Què és i per a què serveix un pla de pensions?

  • És un dos en un, estalvi i inversió. Els plans de pensions són un producte financer que et permet planificar un estalvi còmodament com treure certa rendibilitat. Estan pensats per tenir un matalàs per al teu futur a la teva jubilació. Saber com funciona un pla de pensions és important, ja que les inversions fetes estan subjectes a la fluctuació del mercat i, per tant, hi ha la possibilitat que hi hagi pèrdues al capital.

 • Quin és el pla de pensions més rendible?

  • Consulta els nivells de risc de cada pla, tingues en compte que les rendes variables o d’inversió mixta tindran més rendibilitat però també més risc, a diferència de les rendes fixes on el risc és escàs. T’expliquem com triar el pla de pensions adequat.

 • Què és millor: un pla de pensions o un pla de jubilació?

  • No s’han de confondre, perquè hi ha diferències. Tot i que la finalitat d’un pla de pensions i d’una assegurança de jubilació sigui la mateixa, els camins que recorren són diferents. Cal conèixer tots els detalls abans de decantar-se per un producte o altre.

 • Quan puc obrir un pla de pensions?

  • Quan cobres el teu primer sou! Si ja t’has incorporat al mercat laboral, és un bon moment per començar a pensar en el futur. Tingues en compte els principis de l’estalvi: com més aviat comencis, millor, perquè així et costarà menys aconseguir un bon matalàs per a la teva pensió. Malgrat tot, si et queda poc per retirar-te i encara no has començat, no t’amoïnis; encara ets a temps de trobar el pla que millor s’adapti a tu. Consulta el nivell de risc i les alertes de liquiditat de tots els plans de pensions des d’aquí.

 • Com puc saber quin pla necessito?

  • Pots triar el pla que més et convingui segons el teu perfil i l’edat que tinguis, però sobretot segons l’objectiu que tinguis per al futur. A VidaCaixa podràs fer una estratègia d’inversió intel·ligent i no t’hauràs de preocupar per la gestió del teu pla de pensions perquè t’ho posem ben fàcil. No saps quin pla triar? Prova el nostre simulador de plans de pensions, introdueix la teva edat, el teu estalvi i comprova quin és el pla que millor s’adapta a tu. Tenir un millor nivell de vida quan et jubilis és a les teves mans.

 • Què he de fer per contractar un pla de pensions?

  • És molt fàcil! Si tens cinc minuts, ho pots fer a través del web 100% en línia, és molt senzill: entra al catàleg, selecciona el pla i indica el tipus d’aportació i l’import. Vincula el teu compte corrent i confirma la contractació. Al mateix moment, podràs visualitzar el teu pla de pensions; és fàcil i segur.

 • Per què necessito un pla de pensions?

  • Si vols millorar la teva qualitat de vida en un futur i tenir un matalàs que et pugui fer respirar el dia de demà quan et retiris, això és el que necessites. Amb un pla de pensions pots traçar una estratègia per tenir estalvis en un futur, i tot sense que res no influeixi en el teu dia a dia.

 • ¿Puedo contratar más de un plan de pensiones?

  • Pots contractar tants plans de pensions com vulguis, pots combinar-los al teu gust i adaptar-los a les necessitats. Per fer-ho, consulta el catàleg i les polítiques d’inversió, escull els plans que t’interessen i llestos! Només has de tenir en compte que l’import màxim anual al conjunt d’aportacions sigui de 1.500 euros anuals, per la qual cosa no podràs sobrepassar aquesta quantitat. El límit pot arribar als 8.500 sempre que provingui de contribucions empresarials o aportacions del treballador al mateix instrument de previsió social per un import igual o inferior a la contribució empresarial.

 • Puc aportar al pla de pensions d’una altra persona?

  • Sí, es pot aportar al pla de pensions d’una altra persona amb diversitat funcional o al del teu cònjuge. Les aportacions a una altra persona amb diversitat funcional es poden fer si el titular té una diversitat física, igual o superior al 65% o psíquica, igual o superior al 33%, o bé té una incapacitat declarada judicialment amb independència del grau. Aquestes aportacions, incloent-hi les que faci el titular, no poden excedir els 24.250 euros anuals. Mentre que les aportacions a favor del teu cònjuge es podran fer sempre que no superin els 1.000 euros anuals i els rendiments nets de treball o activitats professionals del cònjuge siguin inferiors a 8.000 anuals.

 • Què passa si tinc un pla de pensions a una altra entitat?

  • Pots traspassar el teu pla en qualsevol moment, tant si ets partícip com si ja has començat a cobrar. I ho pots fer tantes vegades com vulguis sense cap cost addicional. Consulta les condicions establertes al pla que has triat i les promocions vigents.

 • Què passa si excedeixo el límit de les aportacions?

  • Si hi ha un excés en les aportacions del límit financer de 1.500 euros anuals, s’hauran de retirar abans del 30 de juny de l’exercici següent.

 • Quins plans han obtingut rendibilitat en els últims 12 mesos?

  • Al catàleg de plans de pensions pots comprovar-ne la rendibilitat tant en els últims dotze mesos com la mitjana anual en tres, cinc, deu i quinze anys. La informació es mostra amb l’últim preu de les inversions del fons d’inversió que li correspon i que la rendibilitat passada no implica una rendibilitat en el futur. Per facilitar-te la consulta hem inclòs un indicador que et mostra els plans més rendibles dels últims 12 mesos, consulta la rendibilitat dels plans de pensions.

 • Com puc saber en què inverteix un pla de pensions

  • Pots consultar la informació al catàleg. Podràs trobar detalladament la política d’inversió, la distribució de les inversions i, a més, podràs llegir els comentaris mensuals del gestor.

 • Quines aportacions puc fer al pla de pensions?

  • L’aportació anual màxima és del 30% del que guanyis cada any, és a dir, dels rendiments del treball i de les activitats econòmiques que hagis percebut, o de 1.500 euros anuals. El límit pot pujar als 8.500 euros anuals sempre que provingui de contribucions empresarials o d’aportacions del treballador al mateix instrument de previsió social per un import igual o inferior a la contribució empresarial respectiva.

 • Quan podré cobrar el meu pla?

  • Quan et retiris! Els plans de pensions es poden cobrar quan arribes a la jubilació, però també en altres supòsits com la invalidesa o incapacitat, estar en situació de dependència o per mort. A més, podràs rescatar el capital estalviat si et trobes en situació de desocupació o pateixes una malaltia greu.

 • Com podré cobrar el meu pla de pensions?

  • Hi ha diverses maneres de cobrar el que has invertit en el teu pla de pensions, encara que és recomanable que abans de decidir-te per una, rebis l’assessorament dels nostres gestors sobre quin és que més et convé des del punt de vista fiscal. Pot ser cobrant el capital en un únic cobrament, mitjançant rendes financeres fixant una quantitat i la periodicitat fins al final. Amb rendes assegurades per garantir que passi el que passi ho cobraràs, mitjançant cobraments sense periodicitat regular o de manera mixta, es cobra la prestació combinada, una part en forma de capital i una altra en forma de rendes financeres. La combinació es pot modificar segons el reglament del pla.
Categorias Relacionadas Titulo Planes de PensionesCategories Relacionades
A VidaCaixa som líders al sector assegurador a Espanya i tenim molt per oferir-te amb solucions que s’adapten a la teva edat i perfil inversor. Una forma fiable i segura de preparar-te per al futur i que tenen uns avantatges fiscals importants. Aquí podràs trobar els productes i serveis que més t’encaixin juntament amb els nostres fons de pensions per millorar el teu futur, descobreix i combina els nostres productes en funció de les teves necessitats.


Articulos relacionados Título Planes de PensionesRelated articles

Actualitat, el més buscat

No et perdis res! Informa’t, resol dubtes i assabenta’t de les últimes novetats. A VidaCaixa tenim més de cent anys d’experiència i volem compartir-la amb tu per ajudar-te a prendre la millor decisió per al teu futur.


VidaCaixa Form