[F8] Autónomos

Pla de Pensions d’Ocupació Simplificat ATA

La primera solució que millora el teu futur com a autònom

A VidaCaixa presentem el primer pla de pensions pensat per a autònoms o treballadors per compte propi. Aquest pla de pensions et donarà la protecció i la tranquil·litat que necessites tant per a tu com per als teus. Pensant que ets una peça imprescindible del teu negoci, a VidaCaixa oferim protecció a autònoms i ens adaptem a les necessitats dels nostres clients amb cadascun dels productes. Descobreix el pla de Pensions d’Ocupació Simplificada ATA.



[F23] Autónomos - Planes de pensiones de Empleo ATA


AVANTATGES DEL PLA D’OCUPACIÓ SIMPLIFICAT

 • Modalitat d’estalvi a llarg termini és el primer pla de pensions dissenyat exclusivament per a treballadors per compte propi o autònoms.

 • Amb un límit més gran en aportacions: 1.500€: límit genèric d’aportacions a qualsevol pla de pensions. 4.250€: límit específic per a les aportacions als plans de pensions d’ocupació simplificats per a autònoms.

 • Flexibilitat en les aportacions, fes-les de forma periòdica o única amb una comoditat total.

COBERTURES DELS PLANS D’OCUPACIÓ PER A AUTÒNOMS

 • Cobra la prestació per jubilació, incapacitat total o absoluta i gran invalidesa.

 • Un pla que inclou cobertura per dependència per al dependent o els seus beneficiaris.

 • Rescata el capital a valor de mercat.

 • Inclou supòsits excepcionals de liquiditat per desocupació de llarga durada i malaltia greu.

 • Pots cobrar la prestació en forma de renda o de manera mixta

[Texto SEO] Autónomos - Preguntas frecuentes sobre tu plan de pensiones para autónomos



PREGUNTES FREQÜENTS

Preguntes freqüents sobre el teu pla de pensions per a autònoms

Tens dubtes sobre els plans d’ocupació simplificats per a autònoms? Doncs fora dubtes: consulta la nostra guia de preguntes freqüents per saber-ne més sobre els nostres productes i altres cobertures d’assegurances per a autònoms, negocis i pimes. Troba tot el que necessites saber i sobre qualsevol informació que et pugui afectar com a treballador per compte propi.


Publicador de continguts


 • Què és un pla de pensions de feina simplificat?

  • Es consideren plans de pensions d’ocupació simplificada aquells que estan impulsats per empreses que s’incloguin als acords col·lectius estatutaris de caràcter sectorial i que instrumentin compromisos per pensions a favor dels seus treballadors. També hi ha productes per a autònoms com l’ATA de VidaCaixa i altres plans de pensions similars per al sector públic.

 • Quant pot aportar un autònom a un pla de pensions?

  • Les aportacions a plans de pensions canvien segons si és un treballador per compte d’altri o autònom; en aquests casos queden limitades des que va entrar en vigor la llei 12/2022 de regulació per impulsar els plans de pensions d’ocupació. Així, per als autònoms, el límit màxim és de 1.500€. A diferència dels assalariats, poden sumar 4.250€ més en plans específics d’ocupació simplificats per a autònoms.

 • Quina pensió de jubilació has d’escollir si has treballat com a autònom i per compte d’altri?

  • Un treballador que hagi cotitzat durant vuit anys al Reta i després n’hagi cotitzat 16 per compte d’altri, tindrà dret a una pensió de jubilació del règim general que tingui en compte els seus 24 anys cotitzats, i no només aquests 16 anys treballats en el règim general.
   De la mateixa manera, un treballador que després de 10 anys com a treballador per compte d’altri decideixi fer-se autònom i treballi 12 anys més, tindrà dret a una pensió del règim especial (Reta) que comptabilitzi els seus 22 anys de cotització.

 • Què pot fer un autònom per millorar la pensió de jubilació?

  • La majoria dels autònoms, prop d’un 60%, han cotitzat des del principi de la vida laboral per la base mínima i totes les seves prestacions es corresponen també al mínim que ofereix la Seguretat Social. En aquest cas, els autònoms tenen dues modalitats de jubilació alternatives a l’ordinària: una opció encara molt desconeguda per als treballadors per compte propi que, malgrat tot, ha estat reformada i millorada fa poc. I també la jubilació activa, a la qual estan adherits uns 40.000 autònoms, però que els permetria compaginar la prestació amb els ingressos del negoci. Contractar un pla de pensions d’ocupació simplificat i garantir l’estalvi de cara al futur, com t’oferim des de VidaCaixa, és una de les millors vies per assegurar una bona jubilació per a un treballador autònom.