Llega la jubilación ¿Cómo rescato mi plan de pensiones?


Arriba la jubilació. Com rescato el meu pla de pensions?

Quan arribes a la jubilació només busques la tranquil·litat. I per això t’expliquem com podràs recuperar tots els estalvis i el capital del teu pla de pensions. Es tracta d’una de les preguntes més habituals quan arriba el moment de la jubilació i a VidaCaixa t’ajudem perquè puguis contemplar totes les maneres de cobrar el que has estalviat.

Quan contractes un pla de pensions n’has de consultar totes les condicions, també pel que fa a la possibilitat de rescatar el capital i sobre les formes de cobrament arribat el moment. Així, has de saber que el pla de pensions es pot recuperar de diverses maneres. 

Podem decidir rescatar l’estalvi en forma de capital, és a dir, tot d’una vegada. És possible que prefereixis rescatar-lo progressivament, en forma d’ingrés mensual per completar la pensió pública. Però també és possible recuperar-lo de manera mixta: una part de cop i la resta en forma de renda.
 

 

Recupera el plan de pensiones con VidaCaixa

Recupera el pla de pensions amb VidaCaixa

Planifica bé com vols rescatar el pla! L’important per optimitzar fiscalment el cobrament del teu pla de pensions és tenir clar com rescataràs els diners tenint en compte les necessitats i la quantitat d’ingressos que s’obtindran, i sobretot pensant en les teves necessitats i despeses. Tingues en compte que com més gran sigui la quantitat percebuda anualment més gran serà el tipus impositiu que s’hi aplicarà.

[TEXTO SEO]- PREGUNTAS FRECUENTESPREGUNTES FREQÜENTS


Publicador de continguts


 • Quant he d’estalviar al mes per a la meva jubilació?

  • Malgrat que no hi ha una quantitat específica per estalviar, s’aconsella destinar des d’un 10% del salari mensual i anar augmentant en funció de l’estalvi i de les millores salarials a la feina.

 • Què he de fer per tenir una bona jubilació?

  • Preguntar-se què fer per tenir una bona jubilació és habitual i comú, però no hi ha un manual concret sobre això, sinó que més aviat es requereix ajuda per part d’un assessor professional o traçar una planificació, juntament amb un pla de pensions des de ben aviat. La nostra recomanació és que t’hi anticipis. Com preparar-te per a la jubilació, doncs? Alguns consells són pensar com vols que sigui la teva vida com a jubilat i fer una estimació de quina serà la pensió pública que et quedarà; això sí, tingues en compte que juguen un paper important la inflació i la rendibilitat o el perfil de risc que tinguis. Informa’t sobre els plans de pensions i contracta el que s’adapti millor a les teves necessitats, i sigues constant i pacient per evitar tocar l’estalvi destinat a la jubilació. 

 • Com es calcula la pensió de viduïtat?

  • La persona morta ha hagut d’estar afiliada a la Seguretat Social i ha d’acreditar que ha cotitzat durant un període determinat. La base reguladora es calcula en funció de la situació en què es trobi el causant (treballador en actiu o pensionista) i de la causa de la mort (contingència comuna o contingència professional). No dubtis a assessorar-te.

 • Quan començo a estalviar per a la jubilació?

  • No hi ha una edat concreta per començar a estalviar per a la jubilació. Però sí que hi ha una màxima acceptada i recomanada per qualsevol assessor: com més aviat comencem, millor, perquè l’esforç d’estalvi serà molt menor. Per tant, tan bon punt tinguis una certa capacitat d’estalvi, amb 30 anys, serà un moment ideal per començar, fins i tot abans si és possible.

 • Com em puc jubilar als 55 anys?

  • En qüestions generals, no és possible jubilar-se als 55 anys, ja que no s’ha arribat a l’edat mínima per tenir dret a la jubilació anticipada forçosa, que s’estableix en els quatre anys anteriors a l’edat legal.

 • Com es pot garantir la millor pensió?

  • En primer lloc, has de tenir en compte la teva edat, el matalàs d’estalvi i els teus ingressos. Cal que tinguis en compte totes les claus que s’han de conèixer per optar a la millor pensió possible. L’edat és determinant per cobrar la jubilació segons els anys cotitzats i l’augment de l’edat mínima. Com sabem, l’augment de l’esperança de vida també comporta un augment del nombre d’anys en què s’haurà de viure amb aquesta pensió. A més, estalviar en el dia a dia, com si fos una despesa fixa i inamovible, serà clau per aconseguir un matalàs que complementi la teva pensió. Amb temps i constància, podràs posar a treballar aquests estalvis i treure’ls la màxima rendibilitat possible. 

 • Com es pot saber si tinc dret a pensió?

  • Per poder cobrar la pensió has d’haver cotitzat al sistema públic de la Seguretat Social i haver estat treballant durant el mínim marcat per poder accedir a la pensió. Tot i així, pots sol·licitar de manera online aquesta informació a través de la Seguretat Social.

 • Quant de temps he de cotitzar per accedir al 100% de la meva pensió?

  • El moment de la jubilació depèn de l’edat de la persona interessada i de les cotitzacions acumulades al llarg de la vida laboral. L’edat de jubilació a Espanya augmenta de mica en mica fins al 2027, quan quedarà fixada en els 67 anys. El 2018 és de 65 anys i sis mesos si es vol cobrar el 100% de la pensió.