[F12][Particulares - Pregunta Solucion] Vull gaudir de la meva jubilació - Puc continuar treballant i cobrar el pla de pensions?

Puc continuar treballant i cobrar el pla de pensions?

[F28][Cita - Pregunta Solucion] Vull gaudir de la meva jubilació - Puc continuar treballant i cobrar el pla de pensions?

Pots continuar treballant i cobrar el pla de pensions una vegada jubilat. Hi ha diverses modalitats que ho permeten i aquí te les mostrarem totes.

[F17] Navegacion - Seguros de vida familiar

[F29][Respuesta Informativa - Pregunta Solucion] Vull gaudir de la meva jubilació - Treballar i cobrar el pla de pensions

A Espanya hi ha més de 8 milions i mig de pensionistes. El 61% són jubilats, el 25% són pensions de viduïtat, el 10% d'invalidesa i el 4% per orfandat, segons l'INE. És a dir, hi ha més de 5.185.000 jubilats espanyols. Poden continuar treballant i cobrar el seu pla de pensions? La resposta és sí en les modalitats de jubilació següents:

Ordinària: quan s'arriba a l'edat de jubilació establerta per llei (67 anys el 2027) i es compatibilitza la prestació pública de jubilació amb una activitat laboral.

Anticipada: també pots disposar dels diners del pla de pensions en cas que t'hagis jubilat anticipadament i ho compaginis amb una feina.

Flexible: està pensada per als pensionistes que s'han jubilat totalment i que volen tornar a la vida activa. És a dir, tornen del tot al mercat laboral, a una situació laboral que havien abandonat. Es fa un contracte de feina nou, que pot ser a temps complet o parcial. És important recordar que qui ocupa el qui s'acull a la jubilació flexible no pot ser el mateix ocupador previ a la jubilació de qui ho sol·licita.

Parcial: en aquest cas es tracta del treballador que, tenint l'edat legal de jubilació, continua duent a terme una activitat laboral amb reduccions de jornada entre 25% i 50%. El contracte de feina ha de ser a temps parcial amb una empresa. Ha de tenir tots els requisits per obtenir una pensió de jubilació contributiva, és a dir, acreditar un període mínim de cotització de 15 anys, dels quals 2 han d'estar inclosos en els 15 anys anteriors al fet causant.

Activa: en el cas del pensionista actiu —el qui es jubila en edat ordinària i cotitza per poder cobrar el 100% de la prestació—, pot treballar a temps complet o a temps parcial i cobrar fins al 50% de la pensió mentre duri el contracte (una vegada acabat serà de 100%).

Concedida per un organisme diferent de la Seguretat Social: els treballadors, per exemple d'un col·legi professional, que una vegada han arribat a l'edat ordinària de jubilació ho volen compatibilitzar amb una feina a temps parcial o complet.

Diferida: en el cas de la jubilació diferida, en què no s'ha jubilat efectivament, no es pot cobrar la prestació per jubilació del pla de pensions. Cal que hi hagi una previsió expressa per poder disposar dels diners del pla de pensions si es continua treballant una vegada jubilat.

Publicador de continguts

Altres preguntes freqüents

En arribar a la jubilació i començar a cobrar la pensió pública, podem optar per mantenir la inversió dels nostres estalvis i no rescatar el pla de pensions. Fins i tot podem continuar fent aportacions periòdiques o puntuals si ho volem. D'aquesta manera, els nostres estalvis continuen treballant per a nosaltres i els podem rescatar més endavant, quan ho necessitem.

T'ha estat útil aquesta resposta?

La vostra classificació
Mitjana (1 Vot)

[F8][Destacado] Tot sobre la jubilació

VidaCaixa Form

[F11] Per què VidaCaixa

Per què

Més de cent anys d'experiència en jubilació

Acumulem més d'un segle d'història ajudant les persones a preparar la seva jubilació i oferint-los un assessorament personalitzat.

Som líders

VidaCaixa és l'entitat asseguradora més gran del país i ocupa el primer lloc en els rànquings de vida i pensions.

Compromesos amb els nostres clients

Som l'entitat privada que abona més prestacions: prop de 4.000 milions d'euros cada any.

Som la millor gestora de fons de pensions

Més de vint-i-cinc premis de prestigi internacional, inclòs el de millor gestora de fons de pensions, i la confiança dels nostres clients avalen la nostra gestió.

Més informació