Si ahorro 50 € al mes desde hoy, ¿cuánto tendré cuando me jubile?


Si estalvio 50€ al mes des d’avui, quant tindré quan em jubili?

A qualsevol recepta hi ha ingredients que són clau per a l’èxit, però, sens dubte, el temps i la dedicació són els millors factors per fer un bon plat. En qüestions financeres com l’estalvi, i salvant les distàncies, tampoc no hi ha trucs ni fórmules secretes, només cal temps i constància. Així podràs comprovar com estalviant 50 euros al mes ara, aconseguiràs ingressos extra que es transformaran en el millor matalàs on descansar en un futur.  A què esperes per posar-ho en pràctica? 

 

QUANT CAL ESTALVIAR AL MES?

Aquest és un cas hipotètic amb una rendibilitat mitjana estimada a la qual et pot oferir un pla de pensions del 3,4% i amb aportacions creixents al 2% anual. I a més, l’estalvi estalvi final es calcula fixant l’edat de jubilació als 67 anys. 

Com diem, no hi ha cap truc per estalviar més que començar com més aviat millor. Aquest és l’únic secret per aconseguir millorar la teva jubilació. Tingues en compte que els teus estalvis poden treballar per a tu i, per això, la constància és fonamental per assolir l’objectiu que et fixis. El nostre exemple demostra com és possible fer créixer els diners aportant només 50 euros al mes; així aconseguiràs uns estalvis més que acceptables i interessants que et serviran per fer front al que t’ofereixi el futur. Per si t’ho preguntes, 50 euros són suficients perquè l’estalvi al mes et surti rendible per completar la pensió.
 

 

[TEXTO SEO]- PREGUNTAS FRECUENTESPREGUNTES FREQÜENTS


Publicador de continguts


 • Quina és la mitjana d’estalvi a Espanya?

  • L’estalvi a Espanya ha anat variant en funció del context social en què es trobava el país. La pandèmia ha marcat un abans i un després pel que fa a l’estalvi i les famílies estalvien gairebé un 12% del que guanyen, segons l’INE. És la taxa més alta i es tracta del doble que abans de la pandèmia. Com dèiem, la incertesa ha forçat l’estalvi i ha millorat els hàbits dels espanyols.

 • Quants diners cal tenir estalviats als 30 anys?

  • L’estalvi dependrà dels ingressos, però alguns analistes i experts recomanen estalviar un salari anual cada cinc anys i anar augmentant la capacitat d’estalvi any rere any, així es tindria un matalàs econòmic des dels 30 estalviant el 100% d’un salari anual.

 • Quina és la regla 50 30 20?

  • És una regla bàsica de l’estalvi amb què podràs dividir els teus ingressos mensuals nets en tres categories de despesa: un 50% per a necessitats, un 30% per a capricis i un 20% per a estalvi. D’aquesta forma podràs comptabilitzar àgilment allò que gastes, veure on t’has passat en funció de cada mes i on pots millorar. És molt útil sobretot per agafar bons hàbits, evitar malgastar els diners i poder tenir sempre estalvis en cas d’imprevistos.

 • Quant és normal d’estalviar al mes?

  • Has d’estalviar en funció del que ingressis. És a dir, si ingresses 800 euros pots estalviar com a mínim un 10%, uns 80 euros al mes com a mínim, encara que si t’ho proposes pots estalviar un 40%. Si ingresses més de 1.200, pots estalviar des d’un 15% fins a un 45% del sou. Per tant, i encara que tot dependrà de la situació i les despeses fixes que tinguis, podràs estirar més o menys els teus ingressos.
Publicador de continguts