Vés enrere

[F38][NdP-206] VidaCaixa creix per sobre del mercat tant en assegurances de vida com en pensions i consolida el seu lideratge del sector

VidaCaixa creix per sobre del mercat tant en assegurances de vida com en pensions i consolida el seu lideratge del sector

BARCELONA, 03 DE maig DE 2016
  • Compartir
Resultats del primer trimestre del 2016

El benefici net consolidat de VidaCaixa va pujar a 85,9 milions d'euros durant el primer trimestre, un 29,6% més.

VidaCaixa reforça el seu lideratge com l'entitat líder en el sector assegurador, amb una quota de mercat del 14,1%.

El total de recursos gestionats per l'entitat va arribar pràcticament als 62.000 milions d'euros, un 8,6% més.

El volum de primes i aportacions (risc i estalvi) es va incrementar un 55,5%, fins a assolir els 2.808 milions d'euros.

VidaCaixa disposa de més de 4,2 milions de clients.

VidaCaixa va pagar un total de 952 milions d'euros en prestacions als seus clients en el primer trimestre del 2016.

 

Barcelona, 3 de maig de 2016. VidaCaixa va obtenir en el primer trimestre del 2016 un resultat net consolidat de 85,9 milions d'euros, un 29,6% més que en el mateix període de l'any anterior. El volum de recursos gestionats va arribar als 61.770,3 milions d'euros al tancament del primer trimestre, la qual cosa representa un increment del 8,6%.

Pel que fa a primes i aportacions a productes d'estalvi i plans de pensions individuals i col•lectius, VidaCaixa va comercialitzar un total de 2.514,8 milions d'euros, xifra que suposa un 62,7% més que en el mateix període de l'any anterior.

Aquest creixement és una mostra de l'èxit de la proposta de valor de la companyia per als seus més de 4,2 milions de clients, amb productes adaptats a les seves necessitats i a l'escenari de tipus d'interès, amb un assessorament diferencial a través del programa CaixaFu[Tu]r.

Evolució de l'Assegurança de Vida: VidaCaixa vs. el mercat 1T2016

evolucio-del-segur-de-vida-vidacaixa-vs.png

Rànquing de Grups: Primes Vida + No Vida – Total Mercat

VidaCaixa reforça el seu lideratge com l'entitat líder en el sector assegurador, amb una quota de mercat del 14,1%, segons dades d'ICEA, i incrementa 2 punts més la distància amb el primer competidor.

ranquing-de-grups-primes-vida-+-no-vida-–-total-mercat-cat.png

Rànquing de Plans de Pensions – Total Mercat

VidaCaixa lidera el rànquing de patrimoni gestionat, amb un avanç d’1,4 punts en la seva quota de mercat respecte al mateix període de l'any anterior (les xifres de VidaCaixa no inclouen el patrimoni dels plans provinents de Barclays). L'increment del 5,4% es deu, principalment, al creixement experimentat en els plans de pensions del sistema individual.

ranquing-de-plans-de-pensions-–-total-mercat-cat.png

En un entorn molt complicat per a la gestió de les inversions financeres, amb els principals mercats borsaris perdent amb força en el primer trimestre, VidaCaixa ha aconseguit superar la rendibilitat mitjana de la competència, amb un -1,03%, davant del -1,51% del conjunt de fons de pensions del sistema individual a Espanya (dades d'Inverco).

Cal destacar en aquest trimestre l'evolució dels fons de renda fixa, afectats de manera positiva per la contínua reducció dels tipus d'interès, gràcies, un cop més, a l'actuació dels bancs centrals. La millora de la prima de risc d'Espanya en aquest trimestre també ha contribuït al resultat dels fons de pensions de renda fixa a llarg i curt termini de VidaCaixa.

Rànquing de Plans de Pensions – Sistema Individual

En el primer trimestre, VidaCaixa es manté com a primera entitat en el rànquing de patrimoni gestionat en plans de pensions individuals, amb un increment del 10,6% i millorant la seva quota de mercat en 2,2 punts interanuals.

VidaCaixa continua refermant-se com l'entitat de referència en plans de pensions individuals, ja que 3,1 milions de clients individuals (+1,3%) confien en la companyia per gestionar el seu estalvi per a la jubilació.

ranquing-de-plans-de-pensions-–-sistema-individualcat.png

Negoci de risc

Les primes de vida-risc van arribar als 293,2 milions d'euros, un 12,7% més que en el primer trimestre del 2015.

Aquest creixement s'explica gràcies a la bona evolució del segment de particulars, al qual corresponen 129,6 milions d'euros, un 17,9% més, així com del negoci de col•lectius, que s'ha incrementat un 8,9%, fins a assolir els 163,6 milions d'euros, impulsat pels productes per a pimes.

Pagament de Prestacions

En el primer trimestre del 2016, VidaCaixa ha pagat un total de 952 milions d'euros als seus clients. D'aquesta xifra, 422 milions d'euros s'han cobrat en format de renda, amb un total de 733.717 prestacions, i 34.389 prestacions en forma de capital, per un valor de 530 milions d'euros.

VidaCaixa és l'entitat líder en el sector assegurador a Espanya, integrada a CaixaBank. Gonzalo Gortázar és el President de VidaCaixa, Tomàs Muniesa n’és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Antonio Trueba, el Director General.

Descarrega la nota de premsa