Vés enrere

[F38][NdP-203] Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, rep el sisè guardó al millor fons de pensions d’Espanya

Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, rep el sisè guardó al millor fons de pensions d’Espanya

BARCELONA, 21 DE desembre DE 2016
  • Compartir
click
En nom de VidaCaixa van recollir el guardó Jordi Jofra, president de la Comissió de Control del Fons Pensions Caixa 30 (al centre), i Albert Sabat, Cap de Departament de Gestió Carteres de Fons de Pensions de VidaCaixa (dreta).

 

Pensions Caixa 30, el pla de pensions d'ocupació de CaixaBank, és el més gran d'Espanya. Gestiona un patrimoni de 5.700 milions d'euros i supera els 40.000 partícips.

Des de la seva constitució, Pensions Caixa 30 ha rebut aquest guardó de prestigi internacional en sis ocasions, fet que el consagra com el pla més ben gestionat d'Espanya.

La consecució de rendibilitats en tots els períodes de referència ha estat el factor clau per esdevenir fons guanyador i això ha estat possible gràcies a la consistència en el procés d'inversió.

Pensions Caixa 2, el fons associat de lliure aportació per a empleats de CaixaBank, ha estat finalista en dues categories i destaca entre els cinc millors d'Europa.

 

Barcelona, 21 de desembre de 2016. El pla de pensions Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, ha aconseguit el premi IPE al millor fons de pensions d'Espanya el 2016. Aquest premi, que concedeix anualment la revista Investment & Pensions Europe, se suma a uns altres cinc reconeixements anteriors que destaquen els objectius assolits per aquest fons i el consagren com el pla més ben gestionat del país.

En aquesta última edició de l’IPE Conference & Awards, celebrada a Berlín l'1 i 2 de desembre, hi han participat 470 fons de pensions de 24 països, que representen més de 90 milions de pensionistes europeus. El volum de capital d'inversions dels plans de pensions participants en el certamen arriba als 2 bilions d'euros.

En la mateixa cerimònia, Pensions Caixa 2, el fons associat de lliure aportació per als empleats de CaixaBank, ha estat finalista en dues categories (“Best European Small Pensions Fund” i “Bronze Award Fixed Income”) i destaca entre els cinc millors d'Europa. L'any passat, aquest fons també va aconseguir la condició de finalista en la categoria “Best European Small Pensions Fund”.

Pensions Caixa 30 destaca per la seva rendibilitat
L'organització dels Premis IPE, que cada any reconeix l'excel·lència i la innovació que mostren els diferents fons europeus, ha valorat la consecució de les rendibilitats del pla com a factor clau per assolir el reconeixement. La consistència en el procés d'inversió ha estat essencial per aconseguir aquestes rendibilitats en tots els períodes de referència: 4,18% a un any; 5,77% a 3 anys; 7,56% a 5 anys; 3,80% a 10 anys.

Reconeixement al treball en equip
En paraules d'Ernesto Moreno, Sotsdirector General d'Inversions de VidaCaixa, “és un nou reconeixement al treball en equip realitzat per la Comissió de Control del Pla i VidaCaixa, que ens fa sentir orgullosos de la nostra feina”.

Per la seva banda, Jordi Jofra, president de la Comissió de Control del Fons de Pensions Caixa 30, destaca que aquest “sisè guardó premia la gestió del pla, així com l'aplicació de principis d'inversió responsable i l'esforç per donar més informació als partícips”.

El pla de pensions d'ocupació de CaixaBank es va crear l'any 2000 i avui és el primer d'Espanya per volum de recursos gestionats. El Pla ha rebut aquest guardó en les edicions del 2008, 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015. A més, el 2014 es va classificar segon amb la menció “Highly Commended”.

Pensions Caixa 30, Millor Fons de Pensions d'Espanya el 2016

ipe-awards16-winner-15.jpg

Descarrega la nota de premsa