¿Qué puede hacer un autónomo para mejorar su pensión de jubilación? - Navegación producto

¿Qué puede hacer un autónomo para mejorar su pensión de jubilación?


Què pot fer un autònom per millorar la pensió de jubilació?

Si ets un treballador per compte propi i estàs contemplant les opcions que tens, no t’amoïnis, t’expliquem com pots millorar la teva jubilació. Perquè sí, els autònoms també tenen opcions específiques per millorar la pensió amb plans de pensions per a autònoms. 

Quan es tracta del món laboral dels autònoms sembla complicat entendre els avantatges o beneficis de treballar per compte propi, però les coses són més senzilles i, per sort, hi ha opcions per assegurar el futur financer de qualsevol treballador. En participar en un pla de jubilació per a autònoms, et pots beneficiar de la flexibilitat en les aportacions, de la diversificació i la protecció familiar. 
 

Plans de jubilació per a autònoms: els autònoms tenen jubilació?

La jubilació dels autònoms és, sens dubte, una situació que preocupa els treballadors i tot depèn de la base per la qual es cotitza per poder calcular la futura pensió. La situació ha canviat, ja que fins a l’any passat, els autònoms podien triar la base de cotització independentment dels guanys, però el 2023, els treballadors per compte propi cotitzaran en funció del que ingressin. En general, els treballadors per compte propi cotitzen per la base mínima, que el 2023 és de 950,98€ al mes. 

Per tant, els autònoms sí que tenen jubilació, però des de l’última reforma de les pensions, l’edat per a la jubilació en els treballadors autònoms s’ha modificat, així com altres qüestions com ara el foment de la jubilació activa per a autònoms

Tot i disposar de pensions públiques, els autònoms són els treballadors que menys subsidi de jubilació reben. És per això que els plans o les assegurances de jubilació són una eina d’estalvi i inversió de cara al futur d’aquest col·lectiu, amb la qual pretenen tenir garanties econòmiques per jubilar-se.

D’aquesta manera, els treballadors per compte propi poden millorar la seva jubilació mitjançant plans de pensions per a autònoms, on el límit màxim d’aportació està fixat en 1.500€. A diferència dels assalariats, poden sumar 4.250€ més quan els plans de pensions són promoguts per associacions d’autònoms.

 

Avantatges dels plans de pensions per a autònoms 

 • Flexibilitat a les aportacions. Si ets autònom i tens contractat un pla de jubilació, pots ajustar les contribucions segons les preferències i necessitats. Així, els estalvis a curt termini es poden adaptar millor a les teves necessitats. 
 • Diversificació. Els plans de jubilació t’ofereixen una gran oferta d’inversions, cosa que et permetrà distribuir els riscos en diferents àrees. D’aquesta manera, pots protegir la quantitat invertida perquè no estigui arriscada en un únic producte d’inversió.
 • Protecció familiar. Moltes vegades, aquests plans ofereixen beneficis addicionals, com pot ser la designació de beneficiaris en el cas de defunció. Amb això, com a prenedor de l’assegurança t’assegures que els teus familiars i beneficiaris estiguin financerament protegits en cas que passi algun imprevist.
 • Modalitat d’estalvi a llarg termini. El pla de Pensions d’Ocupació Simplificat ATA és el primer pla de pensions dissenyat exclusivament per a treballadors per compte propi o autònoms.

¿Qué puede hacer un autónomo para mejorar su pensión de jubilación? - Productos relacionados


Productes relacionats

Assegurances de vida per a autònoms

 • Les nostres assegurances de vida per a autònoms aporten protecció i tranquil·litat per a tu, els teus i les persones amb qui mantinguis una relació laboral.

Pla de pensions d’Ocupació Simplificat ATA

 • Pensant que ets una peça imprescindible del teu negoci, a VidaCaixa oferim protecció a autònoms i ens adaptem a les necessitats dels nostres clients amb cadascun dels productes. Descobreix el pla de Pensions d’Ocupació Simplificada ATA!

[TEXTO SEO]- PREGUNTAS FRECUENTESPREGUNTES FREQÜENTS


Publicador de continguts


 • Què pot fer un autònom per millorar la pensió de jubilació?

  • La majoria dels autònoms, prop d’un 60%, han cotitzat des del principi de la vida laboral per la base mínima i totes les seves prestacions es corresponen també al mínim que ofereix la Seguretat Social. En aquest cas, els autònoms tenen dues modalitats de jubilació alternatives a l’ordinària: una opció encara molt desconeguda per als treballadors per compte propi que, malgrat tot, ha estat reformada i millorada fa poc. I també la jubilació activa, a la qual estan adherits uns 40.000 autònoms, però que els permetria compaginar la prestació amb els ingressos del negoci. Contractar un pla de pensions d’ocupació simplificat i garantir l’estalvi de cara al futur, com t’oferim des de VidaCaixa, és una de les millors vies per assegurar una bona jubilació per a un treballador autònom. 

 • Quina pensió de jubilació has d’escollir si has treballat com a autònom i per compte d’altri?

  • Un treballador que hagi cotitzat durant vuit anys al Reta i després n’hagi cotitzat 16 per compte d’altri, tindrà dret a una pensió de jubilació del règim general que tingui en compte els seus 24 anys cotitzats, i no només aquests 16 anys treballats en el règim general.
   De la mateixa manera, un treballador que després de 10 anys com a treballador per compte d’altri decideixi fer-se autònom i treballi 12 anys més, tindrà dret a una pensió del règim especial (Reta) que comptabilitzi els seus 22 anys de cotització.

 • Quant pot aportar un autònom a un pla de pensions?

  • Les aportacions a plans de pensions canvien segons si és un treballador per compte d’altri o autònom; en aquests casos queden limitades des que va entrar en vigor la llei 12/2022 de regulació per impulsar els plans de pensions d’ocupació. Així, per als autònoms, el límit màxim és de 1.500€. A diferència dels assalariats, poden sumar 4.250€ més en plans específics d’ocupació simplificats per a autònoms.

 • Què és un pla de pensions de feina simplificat?

  • Es consideren plans de pensions d’ocupació simplificada aquells que estan impulsats per empreses que s’incloguin als acords col·lectius estatutaris de caràcter sectorial i que instrumentin compromisos per pensions a favor dels seus treballadors. També hi ha productes per a autònoms com l’ATA de VidaCaixa i altres plans de pensions similars per al sector públic.
Publicador de continguts