Menú de navegació

[F13] Cas Risc i Pla de pensions / Multinacional

[F32][Empreses] Solucions adaptades - Cas Risc i Pla de pensions / Multinacional

Empresa: multinacional estrangera

Sector: alimentació

Empleats: 10.000 repartits entre 12 filials.

Situació: Cada filial tenia conveni col·lectiu amb diferents cobertures de risc en import i garanties. Algunes de les filials tenien puntes de contractació com a conseqüència de l’estacionalitat del producte amb què treballen.

A més, la matriu tenia previst garanties d’estalvi per a la jubilació en el seu sistema de previsió.

Problemàtica de les pòlisses de risc: La problemàtica de l’estacionalitat de la demanda dels productes comportava una rotació important de persones i una gestió complexa de les altes i baixes dels empleats.

Solució: Es va unificar el model de pòlissa que donava cobertura a tots els convenis col·lectius i es va acordar un protocol de gestió, amb revisió anual, que establia un nombre d’assegurats per filial, amb unes oscil·lacions pactades que simplificaven molt la gestió administrativa.

Problemàtica del sistema de previsió per a la jubilació: Atès que s’havia acordat promoure un pla de pensions, per a alguns directius calia que es dotessin imports superiors als permesos per la llei.

Solució: Es va dissenyar una pòlissa d’excessos a mida, que reproduïa les condicions i les cobertures del pla de pensions d’ocupació, en la qual s’aportaven els imports que no es podien aportar al pla de pensions esmentat.

"Les solucions que s’han presentat corresponen a casos reals plantejats a VidaCaixa, algunes dades dels quals s’han modificat per protegir la confidencialitat dels clients i de les operacions. S’han presentat com una guia general i no són aplicables necessàriament a supòsits similars."

[F14] Accés a Portal de Col·lectius

Accés a

Accedeix al Portal de Col·lectius, on podràs administrar tots els productes que tinguis contractats per a o des de la teva empresa.

Entrar

[F16] Contacta amb nosaltres - Empreses

Contacta amb nosaltres

Truca'ns

Telèfon exclusiu per a clients d'empresa.

911501741 / 930141051

Escriu-nos

Els teus suggeriments, consultes o reclamacions a través d'un formulari.

Correu electrònic