Menú de navegació

Publicador de continguts

[F38][NdP-230] VidaCaixa obté un benefici net consolidat de 546,4 milions d’euros

VidaCaixa obté un benefici net consolidat de 546,4 milions d’euros

MADRID, 06 DE de novembre DE 2019
Sede Central de VIdaCaixa
  • Els plans de pensions de VidaCaixa han obtingut una rendibilitat mitjana del 8,99% des de començaments d’any, enfront del 7,06% del conjunt de fons de pensions del sistema individual a Espanya
  • VidaCaixa rep dos premis per la gestió del millor pla de pensions de renda variable i el millor pla d’ocupació d’Espanya (empleats CaixaBank)
  • Els resultats s’assoleixen alhora que es continua avançant en el compromís amb la sostenibilitat: VidaCaixa obté de nou la màxima qualificació que atorguen els Principis d’Inversió Responsable de Nacions Unides (PRI)
  • L’asseguradora va comercialitzar fins al setembre 8.354,6 milions d’euros en primes i aportacions, un 8,5% més
  • Lidera el mercat de Vida amb un 29,4% de les primes i es manté al capdavant en el rànquing de plans amb el 25,1% del patrimoni
  • Entre gener i setembre, VidaCaixa va abonar 2.843,3 milions d’euros en prestacions entre els 5,2 milions de clients que la companyia té a Espanya i Portugal

VidaCaixa, entitat líder del sector assegurador a Espanya, va obtenir entre gener i setembre un benefici net consolidat de 546,4 milions d’euros, un 17% més, a causa principalment de la gestió d’un volum més gran de recursos i la bona evolució dels negocis d’estalvi i risc.

La companyia va tancar el tercer trimestre amb un total de primes i aportacions comercialitzades de 8.354,6 milions d’euros, un 8,5% més. El volum de patrimoni sota gestió es va situar en els 90.582,1 milions d’euros, un 6,9% més que fa un any. D’aquests, 53.588 milions corresponen a assegurances de vida; 29.441, a plans de pensions i EPSV, i 7.553, a BPI Vida e Pensões.

VidaCaixa assoleix aquests resultats, alhora que manté el compromís amb la inversió sostenible. Ha obtingut de nou un A+, la màxima qualificació que atorguen els Principis d’Inversió Responsable de Nacions Unides (PRI), per la seva destacada gestió en estratègia i bon govern. “Aquest nou reconeixement demostra que les bones rendibilitats no només no estan renyides amb la ISR, sinó que a més, aplicant els principis de sostenibilitat, VidaCaixa ha aconseguit superar la rendibilitat mitja, donant valor a llarg termini als nostres clients com a la societat”, en paraules de Gonzalo Gortázar, president de VidaCaixa.

Segons Javier Valle, CEO de VidaCaixa, “en un context de tipus d’interès estructuralment més baixos, l’oportunitat en el món de l’estalvi a llarg termini i la protecció de les persones continua intacta, si bé cobra encara més importància la gestió activa de les inversions i les garanties de longevitat i defunció com a complement innovador i diferencial per als productes de vida”. 

L’entitat manté el primer lloc en el rànquing de Vida, amb una quota de mercat del 29,4% del total de primes. També lidera el mercat de plans de pensions, amb el 25,1% del patrimoni gestionat en aquests productes, i és la primera entitat tant en plans individuals com en col·lectius.

Entre gener i setembre es van abonar 2.843,3 milions d’euros en prestacions entre els 5,2 milions de clients que la companyia té a Espanya i Portugal.

El rati de solvència a setembre es va situar en el 163%, 13 punts més que al desembre de l’any passat.

 

Rànquing de grups: Primes Vida

VidaCaixa lidera el rànquing de companyies a Espanya amb una quota del 29,4%. La seva posició en el mercat creix 1,6 punts. 

Font: ICEA. Dades en milions d’euros

Rànquing de Plans de Pensions – Total Mercat

VidaCaixa manté el seu lideratge en plans de pensions i supera per primera vegada la quota de mercat del 25%, gairebé un punt més que en el tercer trimestre de l’any passat (0,9 p. p.). La companyia gestiona 28.500 milions d’euros en plans de pensions (32.518,7 tenint en compte també EPSV), un 6,5% més. 

Font: INVERCO. Dades de variacions interanuals

 

Rànquing de Plans de Pensions – Sistema individual

En el sistema individual, VidaCaixa avança 0,8 punts en quota de mercat, fins al 24,9%. 

Font: INVERCO. Dades de variacions interanuals

Rànquing de Plans de Pensions – Sistema col·lectiu

L’entitat també guanya terreny en el sistema col·lectiu de plans. Avança un punt, fins al 25,5%.

Font: INVERCO. Dades de variacions interanuals

Rendibilitat dels plans de pensions de VidaCaixa

Durant els nou primers mesos de l’any, la rendibilitat mitjana dels fons de pensions de VidaCaixa es va situar en el 8,99%, enfront del 7,06% del conjunt de plans de pensions del sistema individual d’Espanya.

En aquest període, les principals borses mundials han assolit importants revaloracions i els fons de pensions de VidaCaixa han aconseguit participar de l’evolució dels mercats globals de renda variable. Torna a destacar la revaloració de les principals divises respecte a l’euro, fet que ha afegit valor a les carteres gestionades. 

Els tipus d’interès continuen pressionats a la baixa, i la major part dels bons cotitzen amb rendibilitats negatives. VidaCaixa segueix centrada a incrementar la diversificació de les carteres de renda fixa, alhora que busca sempre les millors oportunitats que ofereixen aquests mercats. També en aquesta categoria s’ha aconseguit superar la rendibilitat mitjana dels fons de la competència. 

Gràcies a aquests resultats positius, dos dels fons de pensions de VidaCaixa han obtingut un reconeixement. CaixaBank Renda Variable Internacional Pla de Pensions ha estat guardonat amb el premi “Inversión a Fondo” al millor pla de renda variable. També el pla de pensions dels empleats de CaixaBank (Pensions Caixa 30), el més gran d’Espanya, ha obtingut el mateix reconeixement al millor pla d’ocupació d’Espanya.

El negoci d’estalvi

Del total de primes i aportacions acumulades, 7.575,7 milions d’euros corresponen al negoci d’estalvi, un 10,2% més que fa un any.

L’estalvi individual és el segment que té un pes més gran, ja que acumula un total de 6.062,6 milions d’euros en primes. En aquest període va destacar la contractació de:

  • Renda Vitalícia Inversió Flexible, que va acumular més de 2.000 milions d’euros en primes.
  • Les solucions d’estalvi sistemàtic, com els Comptes CaixaFutur (PIES i AIELT), que han captat més de 1.000 milions d’euros, o el PIES Destí, un producte gestionat que inverteix l’estalvi en el mercat amb una data objectiu i una ruta d’inversió coneguda. 

Les aportacions a plans de pensions van ser de 1.284,1 milions d’euros, un 5,1% més. D’aquests, 941,2 milions d’euros corresponen al segment individual (+7,2%) i 342,9 milions d’euros al segment de col·lectius, en línia amb la captació de l’any passat.

Negoci de risc

Les primes Vida-Risc van arribar als 778,9 milions d’euros i han experimentat un descens del 5,7% respecte a l’any passat. D’aquests, 432,9 milions d’euros corresponen al segment individual i 346 milions d’euros al segment de col·lectius. 

 

VidaCaixa és l’entitat líder en el sector assegurador a Espanya. Integrada a CaixaBank, disposa a més del 49,92% de SegurCaixa Adeslas i la totalitat del capital social de BPI Vida e Pensões. Gonzalo Gortázar és el President de VidaCaixa, i Javier Valle n’és el Conseller Director General.