Vés enrere

[F38][NdP-182] VidaCaixa rep el premi al millor pla de pensions de renda variable global el 2012

VidaCaixa rep el premi al millor pla de pensions de renda variable global el 2012

BARCELONA, 13 DE febrer DE 2013
  • Compartir
VidaCaixa ha rebut el premi al millor pla de pensions de renda variable global del 2012, per PlanCaixa Privada Actiu Variable, atorgat per Morningstar als millors fons d'inversió...

PlanCaixa Privada Actiu Variable guardonat per Morningstar

Premio plan pensiones

Amb un rendiment a l'any de l'11,04% i del 5,56% a 3 anys, PlanCaixa Privada Actiu Variable ha aconseguit situar-se per damunt de la mitjana del mercat.

L'estratègia de diversificació d'actius de la cartera ha estat clau per aconseguir el guardó.

La rendibilitat dels fons de pensions individuals gestionats per VidaCaixa ha superat la mitjana del mercat el 2012.

Entre l'oferta del grup assegurador hi ha PlanCaixa Privada Borses Emergents, el pla de pensions espanyol més rendible dels últims anys.

Barcelona, 13 de febrer de 2013. VidaCaixa ha rebut el premi al millor pla de pensions de renda variable global del 2012, per PlanCaixa Privada Actiu Variable, atorgat per Morningstar als millors fons d'inversió i plans de pensions comercialitzats a Espanya.

Amb un rendiment a l'any de l'11,04% i del 5,56% a 3 anys, PlanCaixa Privada Actiu Variable ha aconseguit situar-se per damunt de la mitjana del mercat, gràcies a una estratègia de diversificació dels actius de la cartera, tant per zones geogràfiques com per sectors, companyies i divises en les quals inverteix. Tot això, amb un nivell de volatilitat moderat i inferior a la majoria dels índexs de referència mundials.

Ja el 2010, VidaCaixa va obtenir el premi Morningstar al millor pla de pensions de renda fixa de l'exercici, per PlanCaixa Ambició, un fons que ofereix estabilitat sense renunciar a les oportunitats que brinden els mercats a llarg termini.

Un any més, la rendibilitat dels fons de pensions individuals gestionats per VidaCaixa ha superat la rendibilitat mitjana del mercat el 2012, amb un rendiment del 5,92%, enfront del 5,66% del mercat, segons dades d'Inverco.

La gestió activa, clau en els fons de pensions de VidaCaixa

La gestió activa i discrecional ha estat la norma general en la gestió d'aquest fons de pensions, igual que en el cas de PlanCaixa Selecció, centrat en renda variable europea i que, amb una rendibilitat a l'any del 19,42%, se situa com el setè fons de pensions més rendible d'Espanya el 2012.

En aquest cas, VidaCaixa realitza la gestió de la cartera mitjançant la inversió a través de fons d'inversió, seleccionats entre les principals gestores a nivell internacional, i gràcies a això s'ha aconseguit un rendiment a llarg termini del 4,14%, molt superior a la mitjana del mercat de renda variable, que va ser del -0,56%.

Fons de pensions d'ocupació

La metodologia de selecció de fons de tercers també és present en la gestió dels fons de pensions d'ocupació. En aquest apartat destaca Pensions Caixa 30, el fons dels empleats de CaixaBank, gestionat per VidaCaixa, que amb un rendiment del 10,79%, es va situar el 2012 molt per sobre de la rendibilitat mitjana dels fons d'aquesta categoria (+6,61%).

Aquest fons, a més, va obtenir recentment el guardó com a millor fons de pensions espanyol del 2012, atorgat per la revista internacional IPE (Investment & Pensions Europe).

Fons adaptats a tots els perfils de risc

VidaCaixa disposa d'un ampli ventall d'oferta de producte per als clients, capaç de satisfer tots els perfils de risc: des dels més conservadors, centrats en fons monetaris, fins als més agressius, que busquen inversions a llarg termini en mercats de renda variable emergents. En aquest apartat, PlanCaixa Privada Borses Emergents s'ha situat com el pla de pensions espanyol més rendible dels últims anys.

La gestió dels fons de pensions és duta a terme per l'equip d'inversions de VidaCaixa, format per 21 professionals i liderat per Ernesto Moreno, Sotsdirector General d'Inversions de l'entitat.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de "la Caixa", integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Màrius Berenguer, el Director General.

Descarregar la nota de premsa