Vés enrere

[F38][NdP-205] VidaCaixa ha obtingut en el primer semestre un benefici net consolidat de 241,9 milions d'euros

VidaCaixa ha obtingut en el primer semestre un benefici net consolidat de 241,9 milions d'euros

BARCELONA, 01 DE agost DE 2016
  • Compartir
Resultados del primer semestre de 2016

VidaCaixa ha pagat 1.837 milions d'euros en prestacions als seus clients durant el primer semestre del 2016

La quota de mercat ha augmentat 4,5 punts, fins al 28,8 %, en el total de primes

El volum de recursos gestionats ha arribat pràcticament als 64.000 milions d'euros, un 11,5 % més que el 2015

El total de primes i aportacions (risc i estalvi) s'ha incrementat en un 66 %, respecte del mes de juny del 2015, fins als 5.810 milions d'euros.

Més de 4,3 milions de clients confien en VidaCaixa, un 7 % més que fa un any.

 

Barcelona, 1 d'agost del 2016. VidaCaixa, entitat líder del sector de les assegurances a Espanya, ha tancat el primer semestre del 2016 amb un benefici net consolidat de 241,9 milions d'euros, un 66 % més que en el mateix període de l'any passat. Aquest notable increment és degut principalment al bon comportament de les carteres d'estalvi i risc, sobretot del segment individual, a més dels beneficis extraordinaris de la gestió activa d'inversions. Sense comptabilitzar els extraordinaris, el creixement del negoci respecte del mes de juny del 2015 ha estat del 24 %.

D'altra banda, els resultats del semestre incorporen per primera vegada les migracions dels plans de pensions de Barclays Bank després de la formalització de l'adquisició que, tot i que no tenen efecte sobre el benefici, passen a formar part del volum de recursos gestionats per la companyia.

Al tancament del mes de juny, la companyia ha gestionat un volum total de recursos de 63.648 milions d'euros, un 11,5 % més que el 2015. Durant aquests sis primers mesos de l'any, VidaCaixa ha comercialitzat un total de 5.810,3 milions d'euros en primes i aportacions, una xifra que suposa un increment del 66 % en relació amb el 2015. Aquest creixement es justifica pel negoci dels estalvis (plans de pensions i assegurances vida-estalvi), que creix per sobre del 73 %, i en especial pel segment individual, que augmenta un 78 %.

Durant aquest període, la companyia ha superat els 4,3 milions de clients únics. En total, un 7 % més de clients han dipositat la seva confiança en VidaCaixa respecte del mes de juny del 2015.

Pagament de prestacions

En el total acumulat fins al mes de juny, VidaCaixa ha pagat als seus clients 1.837 milions d'euros. D'aquesta xifra, 871 milions d'euros s'han cobrat en forma de renda, amb un total de 769.483 prestacions, i 63.518 prestacions, en forma de capital per un valor de 966 milions d'euros.

Rànquing de grups: primes Vida – Total mercat

VidaCaixa ha incrementat el juny la distància respecte dels seus competidors amb una quota de mercat del 28,8 %, que creix un 4,5 % respecte de l'any passat i se situa a més de 16 punts de la segona companyia en el rànquing. Segons les dades d'ICEA, el creixement interanual en primes experimentat per VidaCaixa ha arribat al 64,8 %, xifra molt superior al creixement mitjà del mercat, que al tancament de juny s'ha situat en el 39 %. Sense VidaCaixa, el mercat hauria crescut un 8,3 % menys.

ago2016-1.png

Font: ICEA. Dades en milions d’euros

Evolució de l'assegurança de vida: VidaCaixa enfront del mercat

ago2016-2.png

Font: ICEA. Dades de variacions interanuals

Rànquing de plans de pensions – Total del mercat

VidaCaixa lidera el rànquing de patrimoni gestionat en plans de pensions amb més de 23.000 milions d'euros. Ha avançat 1,5 punts percentuals, fins a un 22,5 % de la quota de mercat. Per tant, aquest volum ha crescut un 7,8 % en relació amb l'any 2015 en un mercat que ha avançat a un ritme de tan sols el 0,5 %. Sense VidaCaixa, el mercat hauria decrescut.

Una part del creixement dels recursos gestionats per l'asseguradora en plans de pensions és deguda a la incorporació del negoci de Barclays Bank.

ago2016-3.png

Font: INVERCO. Dades en milions d’euros

Rànquing de plans de pensions – Sistema individual

VidaCaixa es manté com a primera entitat en la gestió de plans de pensions individuals. Segons les dades d'INVERCO, l'asseguradora lidera el rànquing de patrimoni gestionat al tancament del semestre amb un increment del 12,6 %, en relació amb un mercat que avança a un ritme de l'1 %, i millora la quota de mercat en 2,2 punts interanuals fins al 21,7 %.

ago2016-4.png

Font: INVERCO. Dades en milions d’euros

La rendibilitat neta dels últims 12 mesos del mercat de plans de pensions individuals reflecteix els efectes d'un entorn econòmic complex per a les inversions. Malgrat tot, la rendibilitat dels plans de pensions individuals de VidaCaixa ha aguantat bé les pressions i se situa en un -0,23 % al tancament del mes de juny, una xifra superior a la mitjana del mercat que, segons INVERCO, és del -0,67 %.

A la fi del mes de juliol, la rendibilitat mitjana acumulada dels plans de pensions individuals a VidaCaixa ja se situa en positiu, amb un +0,40 % en l'exercici.

El negoci de l'estalvi

VidaCaixa ha comercialitzat 5.341,8 milions d'euros en primes i aportacions, xifra que suposa un increment del 73 % en relació amb el primer semestre del 2015.

Durant els sis primers mesos del 2016, les aportacions a plans de pensions i les primes a assegurances d'estalvi individuals són les que han experimentat un creixement superior: en conjunt, han superat els 4.895 milions, xifra que suposa un increment del 78 % respecte del mes de juny del 2015.

Les claus d'aquesta evolució positiva són l'augment del volum de recursos gestionats i l'excel•lent comportament dels productes d'estalvi individual, com ara les rendes vitalícies, els plans individuals d'estalvi sistemàtic (PIES) i els comptes CaixaFutur SIALP.

Pel que fa als recursos gestionats, el volum total en plans de pensions (individuals i col•lectius) ha arribat als 23.861 milions d'euros, dels quals 15.282,3 corresponen al segment individual.

Per la seva banda, les aportacions a assegurances Vida-estalvi col•lectives i plans de pensions de feina han assolit els 445,9 milions d'euros, un 34,8 % més que el mes de juny de l'any passat. Els plans de pensions de feina han acumulat, fins al mes de juny, un volum d'estalvi gestionat de 8.578 milions d'euros, un 0,5 % per sobre del valor acumulat el mes de juny del 2015.

Negoci de risc

Les primes de vida-risc han arribat als 468,6 milions d'euros, un 12,6 % més que el mes de juny del 2015. La majoria del negoci respon al segment de particulars, al qual corresponen 270,3 milions d'euros en primes, segment que creix un 16,4 % respecte del mateix període del 2015. Per la seva banda, el segment de les assegurances col•lectives ha comercialitzat un total de 198,3 milions d'euros en primes. El creixement més destacat en primes es produeix en el segment de productes per a pimes, que ha registrat un increment del 33 % respecte de l'any anterior, amb gairebé 52 milions d'euros.

VidaCaixa és l'entitat líder en el sector de les assegurances a Espanya, integrada a CaixaBank. Gonzalo Gortázar és el president de VidaCaixa; Tomás Muniesa n'és el vicepresident executiu-conseller delegat i Antonio Trueba, el director general.

Descarrega la nota de premsa