Vés enrere

[F38][NdP-28] VidaCaixa se suma a la iniciativa internacional que demana al G20 que mantingui la lluita contra el canvi climàtic

VidaCaixa se suma a la iniciativa internacional que demana al G20 que mantingui la lluita contra el canvi climàtic

BARCELONA, 05 DE juliol DE 2017
  • Compartir

Els caps d'Estat i de govern del G20 es reuneixen els propers 7 i 8 de juliol a la Cimera d'Hamburg

Inversors de tot el món signen una carta sol•licitant el compliment del Pacte de París, primer acord mundial i vinculant sobre el clima

La carta destaca que per aturar l'escalfament global és necessari redirigir els fluxos financers cap a una economia lliure de gasos d'efecte hivernacle

Prop de 400 entitats, que representen més de 22 bilions de dòlars en actius, han signat la petició

La gestió de les inversions de VidaCaixa es regeix pels Principis per a la Inversió Responsable de Nacions Unides (UNPRI), el major projecte mundial d'impuls a la gestió d'inversions en base a criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu

Barcelona, 5 de juliol de 2017. VidaCaixa s'ha sumat a la iniciativa que sol•licita al G20 el compliment dels compromisos adquirits en l'acord climàtic de París. Prop de 400 inversors institucionals d'arreu del món, que representen més de 22 bilions de dòlars en actius, han signat la carta dirigida als representants polítics que es reuniran els propers 7 i 8 de juliol a la Cimera d'Hamburg.

El Pacte de París, signat el desembre del 2015 per 195 països, és el primer acord mundial i vinculant sobre el clima. Va establir, per primera vegada en la història, un pla d'acció per posar fre a l'escalfament global. Mitjançant la creació de polítiques nacionals, els països signants es van comprometre a reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle. Per aconseguir-ho, l'acord va destacar la necessitat de mobilitzar la inversió i els fluxos financers cap a activitats econòmiques respectuoses amb el medi ambient.

Amb aquesta petició, el sector de les inversions institucionals expressa la seva preocupació per la pèrdua d'impuls de les iniciatives establertes en el pacte climàtic. Insten els membres del G20 a mantenir el seu compromís al voltant dels tres punts clau de l'acord:

  • Mantenir la implementació de les mesures nacionals.
  • Continuar impulsant inversions que permetin la transició a una economia de baixes emissions de carboni.
  • Aplicar marcs d'informació financera relatius al clima.

Tal com exposa la carta, els inversors consideren “vital” que els governs continuïn expressant públicament el seu compromís de donar suport a unes finances compromeses amb el clima per mitigar els efectes de l'escalfament global. Així mateix, recorden la importància de la col•laboració publicoprivada i reiteren el seu suport als governs en la mobilització dels fluxos de capital.

Principis per a la Inversió Responsable

La iniciativa ha estat impulsada per diverses entitats i associacions d'inversors compromeses amb la gestió responsable de les inversions, com el projecte Principis per a la Inversió Responsable de Nacions Unides (UNPRI).

VidaCaixa està adherida des del 2009 a aquesta iniciativa, el major projecte mundial d'impuls a la gestió d'inversions en base a criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu. Totes les inversions de la companyia es gestionen d'acord amb els principis definits per l'ONU.

 

VidaCaixa és l'entitat líder en el sector assegurador a Espanya, integrada a CaixaBank. Gonzalo Gortázar és el President de VidaCaixa i Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat.

Més informació
Direcció d'Àrea de Comunicació Corporativa de VidaCaixa
93 227 80 67 / 93 227 63 24 comunicacion@vidacaixa.es

 

Seu de les Nacions Unides

 

Descarregar la nota de premsa