Menú de navegació

Publicador de continguts

F38 [NDP-231] Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, rep el premi al millor fons de pensions europeu

Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, rep el premi al millor fons de pensions europeu

BARCELONA, 19 DE de desembre DE 2019
D’esquerra a dreta: el vicepresident de la Comissió de Control del PPE, Jaume Prat; el director d’àrea de VidaCaixa, Albert Sabat, i el president de la Comissió de Control del PPO, Jordi Jofra, junt amb una sponsor dels IPE Awards.

 D’esquerra a dreta: el vicepresident de la Comissió de Control del PPE, Jaume Prat; el director d’àrea de VidaCaixa, Albert Sabat, i el president de la Comissió de Control del PPO, Jordi Jofra, junt amb una sponsor dels IPE Awards.

 

  • El fons de pensions dels empleats de CaixaBank està gestionat per Vidacaixa i es el pla de pensions més gran d’Espanya. Compta amb 6.000 milions d’euros en patrimoni i més de 47.000 partícips.
  • El premi IPE reconeix l’excel·lència en la gestió d’aquest fons que aconsegueix rendibilitats estables i ajustades al risc i el seu compromís amb la inversió responsable. 

  • Des de la seva constitució ha rebut sis guardons més al millor fons de pensions d’Espanya i rep ara, per primera vegada, el màxim reconeixement a Europa posicionant-se com un referent en sostenibilitat i rendibilitat.

  • Els fons ha rebut un segon reconeixement europeu en la categoria “Governance & Administration” per comptar amb un Pla Estratègic propi a llarg termini i per adoptar mecanismes d’interacció amb els òrgans de govern de les entitats en les que inverteix. 

  • En aquesta edició competien més de 430 plans de 22 països representant més de 2 bilions d’euros en patrimoni gestionat.

 

El pla de pensions d’ocupació de CaixaBank, gestionat per VidaCaixa, ha estat reconegut com el millor fons de pensions europeu. El premi l’entrega la revista Investment & Pensions Europe en una cerimònia en la que aquest any competien 430 fons de 22 països que representen un patrimoni sota gestió de més de 2 bilions d’euros. 

Aquest premi és un nou reconeixement a l’excel·lència en la gestió d'aquest fons que manté unes rendibilitats estables i sòlides a més d’ajustades al risc. El jurat també ha valorat el fort compromís del pla i de la gestora amb la inversió responsable. 

El pla de pensions de CaixaBank es va crear l’any 2000 i enguany és el primer d’Espanya per volum de recursos gestionats. Compta amb més de 47.000 partícips i un patrimoni superior als 6.000 milions d’euros. Des de la seva constitució, ha rebut nombrosos reconeixements a nivell nacional i internacional pels seus resultats consistents. Aquest guardó es suma a sis premis IPE més al millor fons de pensions d’Espanya (2008, 2011, 2012, 2013, 2015 y 2016). Enguany, per primer cop, aconsegueix el màxim reconeixement europeu i es consagra com el pla d’ocupació millor gestionat i com un referent en inversió sostenible a Europa. 

Un referent europeu en sostenibilitat i rendibilitat

En paraules d’Eduardo Martínez de Aragón, subdirector general d’inversions de VidaCaixa, “la consistència en el procés d’inversió, la gestió activa i una cartera ben diversificada han estat essencials per assolir excel·lents resultats en rendibilitat”. 

Per la seva part, Jordi Jofra, president de la Comissió de Control del Fons de Pensions Caixa 30, destaca que el premi és “el reconeixement conjunt a la Comissió de Control, VidaCaixa i Willis Towers Watson, entre tots hem assolit el nivell d’excel·lència necessari per a que els nostres partícips recullin els resultats en el moment de la jubilació”.

VidaCaixa incorpora, des de fa més de 15 anys, factors ambientals, socials i bon govern (ASG) a les decisions d’inversió per generar rendiments sostenibles a llarg termini. Avui, el 100% dels seus actius s’analitza sota aquests estàndards d’acord al compromís de la companyia amb els Principis d’Inversió Responsable de les Nacions unides. El 2019 ha obtingut, per segon anys consecutiu un A+, la màxima calificació que concedeix aquesta organització per la seva destacada gestió en estratègia i bon govern. 

Millor fons europeu en bon govern i administració

El fons ha rebut una segona menció en la categoria “Governance & Administration” per l’adopció de mecanismes i processos de govern, que formen part de la seva estratègia d’inversió responsable. Aspectes com ara la interacció dels òrgans de govern de les entitats en les que inverteix, comitès, equip d’inversió, comunicació, administració o gestió de processos han estat valorats pel jurat en aquesta categoria. Especialment el fet que el fons compta amb un Pla Estratègic propi a llarg termini.

 

Descarrega aquí la nota de premsa

Descarrega aquí la imatge