Vés enrere

[F38][NdP-123] VidaCaixa adopta els principis per a la inversió responsable de les Nacions Unides (PRI)

VidaCaixa adopta els principis per a la inversió responsable de les Nacions Unides (PRI)

BARCELONA, 19 DE octubre DE 2009
  • Compartir
VidaCaixa, la companyia líder a Espanya en Previsió Social Complementària, amb prop de 30.000 milions d’euros en recursos gestionats, ha anunciat la seva adhesió als Principis per a la Inversió Responsable (PRI) de les Nacions Unides.

VidaCaixa és la primera entitat adherida globalment al PRI, com a asseguradora de vida i gestora de plans de pensions, a Espanya

Els Principis d’Inversió Responsable de Nacions Unides representen el principal projecte mundial d’impuls de la gestió d’inversions a partir de criteris Ambientals, Socials i de Govern Corporatiu.

VidaCaixa és la companyia líder del mercat espanyol de Previsió Social Complementària, amb prop de 30.000 milions d’euros sota gestió en assegurances de vida i plans de pensions.

VidaCaixa, la companyia líder a Espanya en Previsió Social Complementària, amb prop de 30.000 milions d’euros en recursos gestionats, ha anunciat la seva adhesió als Principis per a la Inversió Responsable (PRI) de les Nacions Unides. VidaCaixa és la companyia dedicada a la comercialització d’assegurances de vida i a la gestió de plans de pensions del Grup VidaCaixa –el Grup Assegurador de “la Caixa”, integrat a Criteria CaixaCorp–.

Després d’aquest pas, VidaCaixa es converteix en la primera entitat espanyola asseguradora i gestora de pensions que s’adhereix a aquests principis, amb la qual cosa totes les seves inversions –tant d’assegurances d’estalvi com dels nombrosos plans de pensions individuals i col·lectius gestionats– els adoptaran com a guia, assegurant d’aquesta manera als clients la inversió socialment responsable dels seus estalvis i un retorn més gran a la societat en general.

ELS 6 PRINCIPIS (PRI)

  • Incorporarem criteris ASG (*) en els processos d’anàlisi i adopció de decisions en matèria d’inversions.
  • Serem propietaris actius i incorporarem criteris ASG en les nostres pràctiques i polítiques.
  • Demanarem a les entitats en les quals invertim que publiquin les informacions apropiades sobre les qüestions ASG.
  • Promourem l’acceptació i aplicació dels Principis en la comunitat global d’inversions.
  • Col·laborarem per millorar la nostra eficàcia en l’aplicació dels Principis.
  • Informarem sobre les nostres activitats i progressos en l’aplicació dels Principis.

VidaCaixa gestiona –entre assegurances de vida i plans de pensions– un volum de recursos proper als 30.000 milions d’euros, xifra que la situa com l’entitat líder al nostre país en l’àmbit de la Previsió Social Complementària i, per tant, com un inversor de referència. L’adopció dels principis per part de l’entitat respon a l’alineament d’aquests amb els seus valors corporatius i a la voluntat d’oferir el millor nivell de servei als seus clients, alhora que s’assegura la contribució a objectius més amplis de la nostra societat.

L’acompliment responsable de VidaCaixa deriva dels seus tres valors corporatius: confiança, qualitat i dinamisme, i suposa assumir compromisos i reptes per tal de sumar, als resultats empresarials, la satisfacció de les necessitats dels seus diversos grups d’interès, contribuint així a un desenvolupament més sostenible i equilibrat de la societat.

19-10-2009.png

Els sis Principis d’Inversió Responsable de les Nacions Unides van sorgir d’una iniciativa presa el 2005 pel Secretari General de les Nacions Unides, que tenia les seves arrels en el cada vegada més gran convenciment que, mentre que les finances impulsen l’economia global, les pràctiques de presa de decisions i les polítiques d’identificació de les inversions no reflecteixen prou les consideracions socials i ambientals. Un grup de 20 inversors institucionals de 12 països van participar en el grup de treball, que va disposar del suport de 70 experts de diverses àrees d’actuació dins de la indústria d’inversions i que va ser coordinat per la Iniciativa Financera del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI) i el Pacte Mundial de Nacions Unides. Els principis definits incorporen les qüestions Ambientals, Socials i de Govern Corporatiu (ASG) i conformen un ideal al qual aspirar i un conjunt de directrius comunes que els inversors poden adoptar.

L’Informe de Responsabilitat social corporativa de VidaCaixa, que ha estat confeccionat seguint els paràmetres del Global Reporting Initiative (GRI-3) –en el seu màxim nivell d’exigència (A+)– i ha estat verificat per un expert independent, recull tota la informació relativa a l’acompliment del Grup en aquesta matèria. Per a més informació, vegeu aquest document.

VidaCaixa Grup, anteriorment denominat CaiFor, és líder en el mercat espanyol d’assegurances i plans de pensions. Opera a través de les companyies VidaCaixa i SegurCaixa i estructura la seva activitat a partir de dues grans àrees: productes i serveis per a particulars, i productes i serveis per a col·lectius i empreses. El Grup és presidit per Ricard Fornesa, Tomàs Muniesa n’és el Conseller Delegat i Màrius Berenguer, el Director General.

En l’àrea de clients particulars, VidaCaixa ofereix un ampli ventall d’Assegurances de Vida- Risc, Salut i Estalvi i de Plans de Pensions, mentre que SegurCaixa ofereix Assegurances de la Llar, Autos i Accidents. D’altra banda, en l’àmbit de col·lectius i empreses, la divisió especialitzada VidaCaixa Previsió Social proveeix aquest mercat d’Assegurances de Vida, Salut i Accidents i Plans de Pensions. En total, el Grup disposa de 3,3 milions de clients individuals i 41.000 clients empresa.

Descarregar la nota de premsa