Vés enrere

[F38][NdP-128] VidaCaixa i els seus fons de pensions “PlanCaixa Ambició” i “PlanCaixa 10 Seguretat”, guardonats pel diari Expansión

VidaCaixa i els seus fons de pensions “PlanCaixa Ambició” i “PlanCaixa 10 Seguretat”, guardonats pel diari Expansión

BARCELONA, 17 DE març DE 2009
  • Compartir
El passat dia 12 de març, el diari Expansión i la consultora financera Interactive Data van atorgar a la companyia VidaCaixa, filial de VidaCaixa (abans CaiFor), el Premi a la Millor Gestora de Plans de Pensions. Així mateix, els seus fons de pensions “PlanCaixa Ambició” i “PlanCaixa 10 Seguretat” van ser guardonats com a Millors Plans de Pensions de l’any 2008.

En la XX Edició dels Premis de Fons d’Inversió i Pensions

La companyia aconsegueix 3 dels 6 premis atorgats a plans i gestores de pensions.

Els Plans “PlanCaixa Ambició” i “PlanCaixa 10 Seguretat” han obtingut una rendibilitat el 2008 del 7,75% i de l’1,96%, respectivament.

VidaCaixa, filial de VidaCaixa (abans CaiFor), va aconseguir el 2008 un volum total de recursos gestionats en plans de pensions de 11.549 milions d’euros i una quota de mercat del 14,73%.

Tot i la contracció del sector, la companyia guanya un 2,7% de quota de mercat en el sistema de plans de pensions individuals i un 1,95% de quota de mercat en el total de sistemes.

 

El passat dia 12 de març, el diari Expansión i la consultora financera Interactive Data van atorgar a la companyia VidaCaixa, filial de VidaCaixa (abans CaiFor), el Premi a la Millor Gestora de Plans de Pensions. Així mateix, els seus fons de pensions “PlanCaixa Ambició” i “PlanCaixa 10 Seguretat” van ser guardonats com a Millors Plans de Pensions de l’any 2008. Concretament, VidaCaixa va ser distingida en la categoria de Millor Gestora de Pensions de Renda Fixa i en total, la companyia ha aconseguit 3 dels 6 premis atorgats a plans i gestores de pensions.

VidaCaixa va aconseguir un volum d’estalvi gestionat d’11.549 milions d’euros i una quota de mercat total del 14,73%. La companyia va incrementar un 4% el patrimoni gestionat en plans de pensions l’any 2008, la qual cosa suposa el creixement més gran d’entre les 5 primeres companyies del mercat.

Els Plans “PlanCaixa Ambició” i “PlanCaixa 10 Seguretat” van ser guardonats després d’haver obtingut una rendibilitat el 2008 del 7,75% i de l’1,96% respectivament, mentre que a 3 anys aquests percentatges van arribar al 12,68% i al 5,55%.

El “PlanCaixa Ambició” és un pla de pensions individual de la modalitat de renda fixa, dirigit a inversors de caràcter moderadament conservador, que busquen un rendiment a llarg termini superior a la inflació. Per la seva banda, el “PlanCaixa 10 Seguretat” és un fons de renda variable que ofereix un rendiment consistent a llarg termini, sense fortes oscil·lacions derivades de l’evolució dels mercats financers.

Ernesto Moreno, Director d’Inversions de VidaCaixa, entitat gestora dels Fons premiats, destaca que “l’èxit del bon comportament d’aquests fons de pensions ha estat degut a l’encertada selecció del risc de crèdit i a la flexibilitat per posicionar les carteres en els diferents terminis de la corba de tipus d’interès”.

La XX Edició dels Premis de Fons d’Inversió i Pensions va tenir especialment en compte les dificultats que han hagut d’afrontar els mercats durant el passat exercici.

En conseqüència, es van potenciar els guardons entre aquells actius que millor han respost davant les turbulències del mercat. També s’han volgut reforçar els premis de gestores, de manera que s’han atorgat guardons a aquelles entitats que millor van dur a terme la seva feina durant el 2008.

Expansión i Interactive Data adrecen la seva convocatòria a tots aquells fons registrats en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb antiguitat d’un any, els quals són avaluats a partir de criteris de rendibilitat i de risc.

VidaCaixa, l’entitat comercialitzadora d’assegurances de vida i salut i gestora de plans de pensions de “la Caixa”, ocupa la segona posició en el rànquing del total del sector de plans de pensions i la tercera posició en el rànquing del sistema individual, amb quotes de mercat del 14,73% i el 14,15%, respectivament, i un volum total de fons gestionats d’11.549 milions d’euros.

Addicionalment, VidaCaixa és la companyia líder del mercat espanyol de previsió social complementària, amb més de 28.000 milions d’euros en recursos gestionats, entre assegurances de vida i plans de pensions. Al seu torn, VidaCaixa (abans denominat CaiFor),el grup integrat en el hòlding Criteria CaixaCorp, va obtenir un benefici net consolidat de 191,9 milions d’euros el 2008, un 20% més que en l’exercici anterior.

Descarregar la nota de premsa