Vés enrere

[F38][NdP-159] Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, guardonat com el millor fons de pensions espanyol del 2012

Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, guardonat com el millor fons de pensions espanyol del 2012

BARCELONA, 04 DE setembre DE 2012
  • Compartir
PE (Investment & Pensions Europe) ha concedit el guardó al millor fons de pensions d'Espanya el 2012 a Pensions Caixa 30, el pla de pensions dels empleats de...

12a edició dels IPE Awards

Pensions Caixa 30, el pla d'empleats de "la Caixa", és el número u a Espanya per volum de recursos –prop de 5.000 milions d'euros– i disposa de 36.376 partícips i 5.833 beneficiaris.

El fort compromís per la inversió responsable i el rendiment ajustat per risc han estat elements claus per obtenir el premi.

La consecució d'aquest prestigiós guardó internacional eleva Pensions Caixa 30 com un dels plans més ben gestionats en els darrers anys a Espanya, ja que és la tercera vegada que s'aconsegueix aquest reconeixement europeu.

Barcelona, 4 de desembre de 2012. IPE (Investment & Pensions Europe) ha concedit el guardó al millor fons de pensions d'Espanya el 2012 a Pensions Caixa 30, el pla de pensions dels empleats de "la Caixa", gestionat per VidaCaixa.

El premi, que va ser recollit per Antoni Canals, president de la Comissió de Control del Pla, i per Eduardo Martínez de Aragón, director de l'àrea de gestió de fons de pensions de VidaCaixa, va ser concedit per un jurat format per 63 experts de 15 països europeus.

La gala dels premis anuals a la indústria europea de plans de pensions va tenir lloc el passat 29 de novembre a Copenhaguen (Dinamarca), davant un nombrós grup de consultors, gestors i representants de fons de pensions europeus del més alt nivell, tant del sector públic com privat.

Factors que destaca IPE de Pensions Caixa 30

Segons l'organització dels IPE Awards, "per prendre la decisió de premiar Pensions Caixa 30, els factors que han influït en la decisió del guardó han estat que té un fort compromís amb la inversió responsable, un rendiment ajustat per risc, una estratègia d'inversió sofisticada que posa èmfasi en el control del risc, un alt nivell de diversificació i un enfocament en la responsabilitat social, que han servit tant per obtenir el premi al millor pla de pensions espanyol com per millorar els seus resultats financers".

Així mateix, l'organització destaca que el principal objectiu d'inversió de Pensions Caixa 30 és "obtenir la màxima rendibilitat de les aportacions acumulades durant la vida laboral dels partícips, amb un nivell de risc apropiat" i defineix la cartera com "una de les més diversificades de tots els fons de pensions espanyols".

L'organització dels IPE Awards remarca que el fons de pensions premiat està compromès amb el desenvolupament del sector de fons de pensions corporatius a Espanya, en referència al Fòrum de Comissions de Control, la cinquena edició del qual va tenir lloc el passat mes d'octubre, promogut pel pla de pensions d'empleats de "la Caixa" i organitzat per VidaCaixa Previsió Social.

Un treball en equip

En paraules d'Ernesto Moreno, subdirector general d'inversions de VidaCaixa, "aquest premi és un reconeixement al treball en equip entre la comissió de control i VidaCaixa". Per la seva banda, Antoni Canals destaca que "aquest tercer guardó premia l'esforç de la gestió de Pensions Caixa 30 i és una mostra més per reconèixer els principis que apliquen tant la Comissió de Control del pla com VidaCaixa, l'entitat Gestora".

El pla de pensions d'ocupació de "la Caixa" es va iniciar l'any 2000 i és el primer d'Espanya per volum de recursos. Actualment disposa de 36.376 partícips i 5.833 beneficiaris, i el seu patrimoni se situa prop dels 5.000 milions d'euros.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de "la Caixa", integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Màrius Berenguer, el Director General.

Descarregar la nota de premsa