Menú de navegació

Publicador de continguts

null [F38][NdP-181] VidaCaixa rep el premi al millor fons de pensions de renda variable d'Europa

VidaCaixa rep el premi al millor fons de pensions de renda variable d'Europa

BARCELONA, 25 DE de març DE 2013
  • Compartir
VidaCaixa ha rebut el premi Salmón al millor fons de pensions de renda variable europea per PlanCaixa Selecció, atorgat per l'equip d'AllFunds Bank Investment Research...

PlanCaixa Selecció guardonat als premis Salmón

Amb una rendibilitat el 2012 del 19,42%, PlanCaixa Selecció disposa de 18.600 partícips i un patrimoni de 118 milions d'euros. La gestió de PlanCaixa Selecció es realitza a través de la inversió en una selecció de fons de tercers, que permet un alt grau de flexibilitat en la gestió de la cartera.

VidaCaixa està adherida als Principis per a la Inversió Responsable (PRI) de les Nacions Unides, amb la qual cosa garanteix les bones pràctiques en la gestió de les seves inversions.

Aquest nou premi s'afegeix als ja aconseguits per VidaCaixa el 2012: millor pla de pensions de renda variable global, per PlanCaixa Privada Actiu Variable, i millor fons de pensions d'Espanya, per Pensions Caixa 30.

VidaCaixa disposa d'un ampli ventall de productes d'inversió per als clients, amb l'objectiu d'abraçar els diferents perfils de risc.

Barcelona, 25 de març de 2013. VidaCaixa ha rebut el premi Salmón al millor fons de pensions de renda variable europea per PlanCaixa Selecció, atorgat per l'equip d'AllFunds Bank Investment Research, l'organització del qual duu a terme una preselecció entre els millors productes dels últims tres anys, valorant-ne la rendibilitat i la volatilitat. La finalitat d'aquests premis és reconèixer la tasca dels millors gestors i la qualitat dels millors productes d'inversió col·lectiva.

PlanCaixa Selecció és un fons de pensions de renda variable centrat a Europa i que el 2012 va obtenir un rendiment del 19,42%. Actualment, aquest fons està format per 18.600 partícips i disposa d'un patrimoni de 118 milions d'euros.

La gestió de PlanCaixa Selecció es realitza a través de la inversió en fons de tercers, i, en aquest sentit, des de VidaCaixa s'ha desenvolupat un sistema de selecció de fons amb l'objectiu de buscar els millors especialistes, tant a nivell geogràfic com de sectors i estil, a fi de superar la rendibilitat dels principals índexs de referència.

Aquesta metodologia permet a VidaCaixa un alt grau de flexibilitat en la gestió de la cartera d'inversió.

Principis per a la Inversió Responsable

Des del 2009, VidaCaixa està adherida als Principis per a la Inversió Responsable (PRI), un projecte promogut per Nacions Unides amb l'objectiu d'estendre a escala mundial un conjunt de bones pràctiques –que incorpora, entre d'altres, qüestions ambientals, socials i de govern corporatiu– en l'àmbit de la gestió d'inversions.

Totes les inversions de la companyia es gestionen d'acord amb els principis definits per l'ONU.

Guardons a la gestió de fons el 2012

La gestió de les inversions de VidaCaixa el 2012 ja ha obtingut diversos guardons, tant a nivell nacional com internacional.

Al febrer, la Companyia va rebre el premi al millor pla de pensions de renda variable global per PlanCaixa Privada Actiu Variable, atorgat per Morningstar als millors fons d'inversió i plans de pensions comercialitzats a Espanya.

Així mateix, el desembre del 2012, IPE (Investment & Pensions Europe) va concedir el premi al millor fons de pensions d'Espanya a Pensions Caixa 30, el pla de pensions dels empleats de "la Caixa", gestionat per VidaCaixa.

VidaCaixa disposa d'un ampli ventall de productes d'inversió per als clients, capaç de satisfer tots els perfils de risc: des dels més conservadors, centrats en fons monetaris, fins als més agressius, que busquen inversions a llarg termini en mercats de renda variable emergents.

De la gestió dels fons de pensions se n'encarrega l'equip d'inversions de VidaCaixa, format per 21 professionals i liderat per Ernesto Moreno, Sotsdirector General d'Inversions de l'entitat.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de "la Caixa", integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Màrius Berenguer, el Director General.

Descarregar la nota de premsa