Vés enrere

[F38][NdP-183] VidaCaixa s'adhereix a SpainSif, el fòrum espanyol d'Inversió Socialment Responsable

VidaCaixa s'adhereix a SpainSif, el fòrum espanyol d'Inversió Socialment Responsable

BARCELONA, 15 DE abril DE 2013
  • Compartir
VidaCaixa ha signat l'acord d'adhesió a SpainSif, el fòrum espanyol d'Inversió Socialment Responsable (ISR), que s'encarrega de fomentar la integració de criteris ambientals

La Companyia referma el seu compromís amb la Inversió Responsable.

SpainSif fomenta la integració de criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu en les polítiques d'inversió de les companyies que integren el fòrum.

Amb aquesta aliança, VidaCaixa formarà part de la Junta Directiva de SpainSif i continuarà avançant en el terreny de la Inversió Socialment Responsable (ISR) i la Responsabilitat social corporativa.

 

Spainsif està constituït per 40 companyies que representen els actors principals en la promoció de la ISR: entitats financeres, gestores, proveïdors de serveis ISR, organitzacions sense ànim de lucre vinculades a la ISR i sindicats.

VidaCaixa està adherida, des del 2009, als principis per a la inversió responsable (PRI) de les Nacions Unides, de manera que garanteix les bones pràctiques en la gestió de les seves inversions.

Barcelona, 15 d'abril de 2013. VidaCaixa ha signat l'acord d'adhesió a SpainSif, el fòrum espanyol d'Inversió Socialment Responsable (ISR), que s'encarrega de fomentar la integració de criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu en les polítiques d'inversió a Espanya, a través del diàleg amb els diferents grups socials.

Arran de l'acord amb SpainSif, VidaCaixa formarà part dels òrgans de govern del fòrum, entre ells la Junta Directiva, i tindrà la possibilitat de participar en fòrums nacionals i europeus a través dels diversos grups de treball.

Amb aquesta aliança, VidaCaixa és coherent amb la seva estratègia i valors i amb les adhesions i acompliment previs per a les inversions socialment responsables, la qual cosa és un pas més en el marc de la pròpia estratègia de Responsabilitat social corporativa que té la Companyia.

Sobre SpainSif

SpainSif està constituït per 40 companyies que representen els actors principals en la promoció de la ISR: entitats financeres, entitats gestores, proveïdors de serveis ISR, organitzacions sense ànim de lucre vinculades a la ISR i sindicats.

Les principals línies del pla estratègic de SpainSif 2013-2015 giren al voltant de l'impuls, promoció i divulgació de la ISR –especialment en el negoci de particulars–, la investigació i formació, i el treball intens en aspectes d'influència en els organismes públics i privats relacionats amb aquesta matèria.

Una adhesió coherent amb el desenvolupament històric de VidaCaixa

L'adhesió a SpainSif suposa un compromís més de VidaCaixa amb la ISR, uns passos que es van iniciar de manera decidida el 2001 i sobre els quals s'han anat definint nous reptes de millora i consolidació tots els anys.

En aquest procés de millora contínua té especial rellevància el premi Europeu IPE 2012 al millor Fons de Pensions d'ocupació d'Espanya, per al Fons de Pensions d'Empleats de "la Caixa", en el qual una de les principals variables considerades van ser els processos ISR aplicats per VidaCaixa en les inversions del fons.

Durant aquest temps s'ha aconseguit involucrar els proveïdors de productes d'inversió en els processos ISR de VidaCaixa –amb els quals s'ha establert un diàleg en aquesta matèria–, alhora que s'ha divulgat entre els clients, i s'han organitzat i s'ha participat en fòrums que han permès consolidar aquest procés de millora contínua.

VidaCaixa dóna suport als Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides

Des del 2009, VidaCaixa està adherida als Principis per a la Inversió Responsable (PRI), un projecte promogut per Nacions Unides amb l'objectiu d'estendre a escala mundial un conjunt de bones pràctiques –que incorpora, entre d'altres, qüestions ambientals, socials i de govern corporatiu– en l'àmbit de la gestió d'inversions.

Totes les inversions de la companyia es gestionen d'acord amb els principis definits per l'ONU.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de "la Caixa", integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Màrius Berenguer, el Director General.


Descarregar la nota de premsa