Vés enrere

[F38][NdP-187] Les dones tenen un risc més gran de pobresa durant la jubilació

Les dones tenen un risc més gran de pobresa durant la jubilació

BARCELONA, 09 DE abril DE 2014
  • Compartir
L'estudi de l'IESE i VidaCaixa "Impacte de les pensions en la dona. Jubilació i qualitat de vida" alerta sobre la vulnerabilitat de les dones davant la jubilaci

El salari femení suposa, de mitjana, un 77% del salari masculí. Aquesta diferència salarial comporta desigualtats en les futures prestacions de jubilació.

La pensió mitjana dels homes és de 1.067 euros, mentre que la de les dones és de 659 euros, un 38% inferior, amb el consegüent risc de pobresa femenina.

La majoria de conflictes de conciliació entre treball i família es resolen perquè la dona renuncia durant un període de temps a una feina remunerada o bé redueix la seva jornada laboral.

Els homes han treballat una mitjana de 43,4 anys, mentre que les dones només ho han fet de manera remunerada una mitjana de 12,8 anys, la xifra més baixa d'Europa.

L' aportació mitjana d'un home entre els 50 i els 65 anys al seu pla de pensions privat és un 21% superior a la de la dona.

Mentre un 65% dels homes, entre 65 i 74 anys, pateixen alguna malaltia o problema de salut crònic, les dones que en pateixen són el 71%. Per tant, són elles qui tenen més possibilitats d'acabar com a dependents i caure en nivells de pobresa.

 

Barcelona, 9 d'abril de 2014. Nuria Chinchilla, professora de l'IESE Business School (Universitat de Navarra); Tomàs Muniesa, Vicepresident Executiu-Conseller Delegat de VidaCaixa, i Jaume Lanaspa, Director General de la Fundació “la Caixa”, han presentat avui al Palau Macaya de Barcelona l'Estudi “Impacte de les pensions en la dona. Jubilació i qualitat de vida”.

Descarrega la nota de premsa

Descarrega l 'estudi

Visualització del video del estudi

Descarrega la fotografia 1

Descarrega la fotografia 2