Vés enrere

[F38][NdP-191] El pla de pensions d'ocupació és el benefici social més valorat pels treballadors

El pla de pensions d'ocupació és el benefici social més valorat pels treballadors

BARCELONA, 22 DE octubre DE 2015
  • Compartir
Presentació del Baròmetre de plans de pensions d'ocupació 2015 durant la celebració del 8è Fòrum de Comissions de Control

Tres de cada cinc partícips pensen que la seva pensió pública serà insuficient per viure com desitjarien.

El 86% dels enquestats consideren que és molt important estalviar per a la seva jubilació.

D'aquest col•lectiu, el 78% sosté que és un avantatge molt important estalviar a través d'un pla de pensions d'ocupació.

El coneixement de les característiques dels plans de pensions d'ocupació és bastant baix, i només el 46% en coneix més de tres característiques.

La vuitena edició del Fòrum ha aconseguit una assistència de més de 300 persones, entre membres de les comissions de control i de plans de pensions, representants d'empreses, organitzacions patronals i sindicats.

 

Barcelona, 22 d'octubre de 2015. VidaCaixa ha presentat avui l'estudi de plans de pensions d'ocupació 2015, durant la celebració de la vuitena edició del Fòrum de Comissions de Control, el qual transmet la inquietud i la importància que genera l'estalvi per a la jubilació en els partícips.

La principal conclusió de l'enquesta és que el pla de pensions d'ocupació se situa com el benefici social més valorat pels empleats. A més, el Baròmetre mostra la desconfiança que té aquest col•lectiu de viure només de la pensió pública, i és que tres de cada cinc consideren que aquesta serà insuficient per fer front a la jubilació.

El resultat de l'estudi també posa l'accent en la importància per als partícips d'estalviar per a la jubilació, ja que el 86% dels enquestats creuen que és molt important destinar part dels seus ingressos a planificar la seva jubilació. D'aquest col•lectiu, el 78% pensa que és un avantatge molt important estalviar a través dels plans de pensions d'ocupació.

Això no obstant, el coneixement de les característiques dels plans de pensions d'ocupació és bastant baix i només el 46% coneix més de tres característiques d'aquest producte, mentre que únicament el 2% sabria dir-ne més de tres avantatges. De fet, entre les conclusions del Baròmetre destaca que un millor coneixement del pla, i especialment dels seus avantatges, contribuiria a posar-lo en valor i el revertiria en un major compromís sostenible en el temps.

Panels de debat

La presentació del Baròmetre s'emmarca dins del debat sobre el futur de la previsió social a Espanya i la necessitat de complementar la pensió pública per mantenir el nivell de vida.

La vuitena edició del Fòrum ha pivotat al voltant de dos panels de debat. El primer s'ha organitzat sota el títol “La veu del partícip” i ha transcorregut dins de tres àmbits: interpretació de les percepcions respecte al seu pla de pensions d'ocupació, anàlisi dels resultats obtinguts en l'enquesta realitzada a partícips, i un debat sobre les possibles solucions per cobrir les necessitats detectades amb membres de Comissions de Control i altres agents del sector.

El segon panel s'ha organitzat a partir de les tendències en les estratègies d'inversió des d'una perspectiva internacional, on experts del sector han analitzat i discutit els casos exposats basant-se en rendibilitats ofertes i expectatives futures.

Durant la jornada també s'ha debatut sobre les tendències en diversificació d'actius, la necessitat d'assumir riscos en la gestió, i sobre si els plans de pensions han de considerar en les seves estratègies de quina manera el partícip pot disposar del seu patrimoni durant la resta de la seva vida, un cop jubilat.

Sobre el Fòrum de Comissions de Control

El Fòrum de Comissions de Control és una plataforma destinada a liderar les reflexions dels experts al voltant de la previsió social empresarial a Espanya. L'objectiu del Fòrum és oferir, a la societat en general i al sector financer i empresarial en particular, un canal de comunicació i diàleg sobre els plans i fons de pensions d'ocupació i sobre la previsió social empresarial a Espanya.

L'edició d'enguany ha aplegat més de 300 assistents, entre ells membres de les comissions de control i de plans de pensions, representants d'empreses, organitzacions patronals i sindicats.

VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya i integrada a CaixaBank. Gonzalo Gortázar és el President de VidaCaixa, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Antonio Trueba, el Director General.

 

 Descarrega la nota de premsa