Vés enrere

[F38][NdP174] Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, guardonat per tercer any consecutiu com a millor fons de pensions espanyol

Pensions Caixa 30, gestionat per VidaCaixa, guardonat per tercer any consecutiu com a millor fons de pensions espanyol

BARCELONA, 29 DE novembre DE 2013
  • Compartir
Pensions Caixa 30, el pla de pensions dels empleats de "la Caixa", gestionat per VidaCaixa, ha aconseguit el premi com a millor fons de pensions d'Espanya...

13a edició dels IPE Awards

Pensions Caixa 30, el pla d'empleats de "la Caixa", és el número 1 a Espanya per volum de recursos –amb més de 5.200 milions d'euros– i disposa actualment de 37.130 partícips i 6.944 beneficiaris.

La metodologia d'inversió, així com un rendiment ajustat per risc, han estat elements claus per obtenir el premi.

Pensions Caixa 30 és un fons altament compromès amb la inversió socialment responsable, que el 2012 va aconseguir una rendibilitat del 10,79%.

La consecució d'aquest prestigiós guardó internacional consagra Pensions Caixa 30 com un dels plans més ben gestionats a Espanya, i és la quarta vegada que aconsegueix aquest reconeixement, així com el tercer any consecutiu.

Barcelona, 27 de novembre de 2013. Pensions Caixa 30, el pla de pensions dels empleats de "la Caixa", gestionat per VidaCaixa, ha aconseguit el premi com a millor fons de pensions d'Espanya, concedit per IPE (Investment & Pensions Europe). Ja és la quarta vegada que el fons obté aquest reconeixement, i el tercer any consecutiu que l'aconsegueix.

El premi, que va ser recollit per Antoni Canals, president de la Comissió de Control del Pla, va ser atorgat per un jurat format per 63 experts de 15 països europeus.

La gala dels premis anuals a la indústria europea de plans de pensions va tenir lloc el passat 21 de novembre a Noordwijk (Holanda), davant un nombrós grup de consultors, gestors i representants de fons de pensions europeus del més alt nivell, tant del sector públic com privat.

grafico20131127-01.jpg
Comissió d'inversió del fons, formada per representants de CaixaBank i de VidaCaixa.

Factors que destaca IPE de Pensions Caixa 30

Segons l'organització dels IPE Awards, "la bona evolució de Pensions Caixa 30 s'ha aconseguit gràcies a les millores contínues efectuades en la gestió de les inversions i el risc".

Així mateix, l'organització destaca que "Pensions Caixa 30 ha creat recentment un equip per ajudar els partícips a aconseguir tota la informació que necessitin respecte a la seva pensió. Aquesta iniciativa s'avança a la futura legislació espanyola que regularà l'accés a la informació dels plans d'ocupació".

Un treball en equip

En paraules d'Ernesto Moreno, sotsdirector general d'inversions de VidaCaixa, "estem orgullosos que es reconegui un any més el treball en equip realitzat per la Comissió de Control del Pla i VidaCaixa".

Per la seva banda, Antoni Canals destaca que "aquest quart guardó, i tercer any consecutiu que el rebem, premia la gestió del pla, així com l'aplicació de principis d'inversió responsable i l'esforç per donar més informació als partícips".

El pla de pensions d'ocupació de "la Caixa" es va iniciar l'any 2000 i és el primer d'Espanya per volum de recursos. Actualment disposa de 37.130 partícips i 6.944 beneficiaris, i el seu patrimoni se situa per damunt dels 5.200 milions d'euros. El Fons va aconseguir el 2012 una rendibilitat del 10,79%.

VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya i integrada a CaixaBank, consta de les societats següents: el 49,92% de SegurCaixa Adeslas i el 99% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Antonio Trueba, el Director General.