Vés enrere

[F38][NdP-06] El beneficio neto recurrente de VidaCaixa Grupo ha ascendido a 212 millones de euros, un 10,4% más

El beneficio neto recurrente de VidaCaixa Grupo ha ascendido a 212 millones de euros, un 10,4% más

BARCELONA, 11 DE novembre DE 2011
  • Compartir

Resultats tercer trimestre 2011

El volum de primes i aportacions durant el període ha arribat als 3.683 milions d’euros, i s’ha incrementat el volum de negoci en un 11,3%.

VidaCaixa Grup ha gestionat en el període 34.849,8 milions d’euros, un 7,5% més que l’any anterior.

Les aportacions a plans de pensions individuals, juntament amb les primes de PPA, han mostrat un creixement del 17,2%.

Amb ingressos extraordinaris, derivats de la venda del 50% de SegurCaixa Adeslas i del grup hospitalari, el benefici net consolidat del Grup ha pujat a 880,1 milions d’euros.

Barcelona, 11 de novembre de 2011. VidaCaixa Grup ha obtingut un benefici net recurrent de 212,5 milions d’euros durant els nou primers mesos del 2011, la qual cosa representa un increment del 10,4% respecte al mateix període de l’any anterior.

Incloent-hi els ingressos extraordinaris, derivats de la venda del 50% de SegurCaixa Adeslas a Mutua Madrileña i del grup hospitalari, el benefici net consolidat del Grup ha arribat als 880,1 milions d’euros.

Durant aquest període, VidaCaixa ha comercialitzat 3.683 milions d’euros en primes i aportacions, amb la qual cosa el volum de negoci s’ha incrementat un 11,3%. VidaCaixa ha crescut, per tant, molt per damunt de la mitjana del mercat, i manté el lideratge en assegurances de vida, amb una quota del 15,3%.

El nombre de clients de VidaCaixa a 30 de setembre ha augmentat lleugerament i s’acosta als tres milions.

El negoci d’estalvi augmenta un 12%

En l’àmbit de l’estalvi, format per les assegurances de vida-estalvi i els plans de pensions per a clients individuals i empreses, les primes i aportacions han crescut un 12% i han arribat als 3.332,6 milions d’euros.

El volum total d’estalvi gestionat per VidaCaixa Grup és de 34.849,8 milions d’euros, amb un creixement del 7,5%, i manté el Grup com el líder en previsió social complementària a Espanya.

Estalvi individual

Continua l’important impuls dels Plans de Previsió Assegurats (PPA), que gaudeixen de les mateixes condicions fiscals que els plans de pensions. Les aportacions acumulades a setembre dels PPA han arribat als 214 milions d’euros, enfront dels 8,3 milions d’euros acumulats a setembre de l’any anterior.

Les aportacions a plans de pensions individuals, juntament amb les primes de PPA, han mostrat un creixement del 17,2% durant aquest període, fins a arribar a un volum de 678,9 milions d’euros. Aquest creixement demostra l’aposta de VidaCaixa per la complementarietat de les pensions.

Estalvi col·lectiu

Els plans de pensions d’ocupació han mantingut el seu bon desenvolupament comercial durant el trimestre, ja que han captat diversos plans col·lectius i han obtingut un creixement del 2,4% en termes de drets consolidats, amb un volum d’estalvi gestionat de 13.772,2 milions d’euros.

Per la seva banda, les assegurances d’estalvi col·lectives han aconseguit un volum de primes de 473,4 milions d’euros, alhora que han experimentant un creixement del 13,7% en comparació amb les dades del 2010. VidaCaixa Grup es manté com a líder en previsió social complementària empresarial, és a dir, en el conjunt d’assegurances de vida i plans de pensions contractats per empreses i col·lectius.

Negoci de risc

El negoci de vida-risc i accidents es manté en el cas de les assegurances vinculades a préstecs, malgrat la conjuntura de contracció de crèdits, i mostra un important creixement en les assegurances no vinculades. En total, el volum de primes ha arribat als 350,4 milions d’euros, amb un creixement del 5,2% respecte al 2010. Aquest resultat ha estat degut, en part, a l’èxit de les campanyes comercials realitzades aquest any.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de “la Caixa”, integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d’AgenCaixa, Agència d’Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n’és el Vicepresident Executiu i el Conseller Delegat, i Màrius Berenguer, el Director General.

Descarregar la nota de premsa