Vés enrere

[F38][NdP-20] VidaCaixa Grup va créixer un 26,4% en aportacions a plans de pensions individuals i plans de previsió assegurats

VidaCaixa Grup va créixer un 26,4% en aportacions a plans de pensions individuals i plans de previsió assegurats

BARCELONA, 06 DE novembre DE 2012
  • Compartir

Resultats tercer trimestre 2012

VidaCaixa Grup va gestionar un volum de recursos de 41.290,7 milions d'euros, un 7,8% més.

El Grup ha superat els tres milions d'assegurats i partícips, i ha sumat més de 40.000 nous clients durant l'últim trimestre.

La captació de primes de PPA s'ha duplicat respecte a l'any anterior, amb un increment del 113%, gràcies a productes com PlanCaixa Assegurat Doble Tranquil·litat.

Barcelona, 6 de novembre de 2012. Durant els nou primers mesos de l'any, les aportacions –netes de mobilitzacions internes– a plans de pensions individuals, juntament amb les primes de plans de previsió assegurats (PPA), van mostrar un creixement del 26,4%, fins a arribar entre els dos instruments d'estalvi als 857,9 milions d'euros. Una xifra especialment destacable, ja que aquest important creixement s'ha aconseguit abans de l'inici de la campanya de plans de pensions i PPA de final d'any.

En els nou primers mesos de l'any, VidaCaixa Grup va obtenir un benefici net recurrent de 258 milions d'euros, un 16% més que en el mateix període de l'any anterior.

Amb els ingressos extraordinaris, provinents de la reestructuració d'una part de la cartera d'inversions, el benefici net consolidat de VidaCaixa Grup va pujar a 313 milions d'euros, no comparable amb el benefici extraordinari obtingut el setembre del 2011, que incloïa l'efecte de la venda del 50% de SegurCaixa Adeslas.

Al tancament del mes de setembre, VidaCaixa va gestionar un volum de recursos de 41.290,7 milions d'euros, un 7,8% més que en el mateix període del 2011. VidaCaixa Grup disposa de més de tres milions d'assegurats i partícips, i ha sumat més de 40.000 nous clients des del mes de juny.

El marge de solvència de l'entitat s'ha situat en 1.577,5 milions d'euros, la qual cosa suposa una ràtio de solvència d'1,3 vegades, per damunt del nivell exigit legalment.

El negoci d'estalvi

Pel que fa a primes d'assegurances de vida-estalvi i aportacions a plans de pensions individuals i col·lectius, la companyia va comercialitzar un 6,5% menys que el setembre del 2011, enfront d'un retrocés del 10,6% del mercat (dades d'ICEA), a causa fonamentalment de l'entorn econòmic i de la disminució de la capacitat d'estalvi de les famílies.

Tot i així, VidaCaixa manté un elevat volum de primes i aportacions de 3.443,2 milions d'euros.

Estalvi individual

Les aportacions –netes de mobilitzacions internes– a plans de pensions individuals, juntament amb les primes de plans de previsió assegurats (PPA), van mostrar un creixement del 26,4% durant aquests nou primers mesos, fins a arribar entre els dos instruments d'estalvi als 857,9 milions d'euros.

Com a fet rellevant, cal destacar l'extraordinari increment de captació de primes de PPA, un 113% més que el setembre del 2011, fins a arribar als 455,7 milions d'euros. Aquest fort avanç s'ha aconseguit gràcies a productes com PlanCaixa Assegurat Doble Tranquil·litat, un PPA al qual se suma una renda vitalícia amb un tipus d'interès al 4,5%. Els PPA tenen una gran acceptació entre els clients, pel fet que ofereixen rendibilitats molt atractives en aquests moments, juntament amb la tranquil·litat de ser un producte garantit i personalitzat, al qual s'afegeix la solvència del Grup Caixa. Per tots aquests motius estan captant bona part de les aportacions que habitualment es realitzaven en plans de pensions individuals.

Estalvi col·lectiu

Els plans de pensions d'ocupació van acumular a finals del tercer trimestre un volum total d'estalvi gestionat de 6.278 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 4,7%. Pel que fa a les aportacions, aquestes van disminuir un 28,8%, a causa en bona part del fet que el 2011 es va produir l'efecte excepcional de la incorporació del pla d'ocupació de Caixa Girona, arran de la fusió d'aquesta entitat amb CaixaBank.

VidaCaixa Grup es manté com a líder en previsió social complementària empresarial, és a dir, en el conjunt d'assegurances de vida i plans de pensions contractats per empreses i col·lectius.

Negoci de risc Després d'un comportament pla en la primera meitat de l'any, al tancament del mes de setembre, el negoci de vida-risc ha aconseguit créixer un 7% durant els nou primers mesos del 2012, la qual cosa és especialment destacable en un mercat que ha retrocedit un 3,8%, segons dades d'ICEA.

El volum de primes de vida-risc va pujar a 374,8 milions d'euros. D'aquest resultat, 188,3 milions corresponen al negoci de vida-risc individual, amb un creixement del 8,8%, mentre que les assegurances col·lectives van augmentar un 5,2%, tot arribant als 186,4 milions d'euros.

El desenvolupament de les assegurances de vida-risc és promogut en gran manera pel negoci de pimes i autònoms, que ha augmentat un 8,7% i ha mantingut unes altes taxes de creixement durant tot l'any.

Integració del negoci assegurador de Banca Cívica

VidaCaixa Grup participa en la integració comercial i tecnològica del negoci assegurador provinent de Banca Cívica.

L'objectiu immediat de VidaCaixa Grup és arribar a acords amb els antics socis asseguradors de Banca Cívica, amb l'objectiu de finalitzar les diferents aliances bancasseguradores que hi havia prèviament a la integració amb CaixaBank, tal com ja s'ha fet amb Aegon. Un cop assolits aquests acords, tot el negoci assegurador existent s'integrarà sota les entitats pròpies de VidaCaixa Grup.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de "la Caixa", integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu-Conseller Delegat i Màrius Berenguer, el Director General.

La Informació Financera del document es reporta en base a les Normes Internacionals d'Informació Financera.

Descarregar la nota de premsa