Vés enrere

[F38][NdP-26] VidaCaixa va obtenir un benefici net recurrent de 72,1 milions d'euros, un 3,6% més

VidaCaixa va obtenir un benefici net recurrent de 72,1 milions d'euros, un 3,6% més

BARCELONA, 27 DE abril DE 2012
  • Compartir
VidaCaixa Grup va obtenir un benefici net recurrent de 72,1 milions d'euros en el primer trimestre del 2012, un 3,6% més que en el mateix període de l'any anterior. La companyia va disposar, a més, d'uns ingressos nets extraordinaris per valor de 20,6 milions d'euros, obtinguts gràcies a la gestió activa de la cartera d'inversions, aprofitant les oportunitats dels mercats financers.

Resultats primer trimestre 2012

VidaCaixa Grup va gestionar un volum de recursos de 40.687,2 milions d'euros, un 7,6% més que en el mateix període del 2011.

El Grup va comercialitzar 1.205,4 milions d'euros en primes i aportacions en el primer trimestre de l'any.

VidaCaixa Grup es manté com a líder en previsió social complementària, amb una quota de mercat del 16,8%.

Barcelona, 27 d'abril de 2012. VidaCaixa Grup va obtenir un benefici net recurrent de 72,1 milions d'euros en el primer trimestre del 2012, un 3,6% més que en el mateix període de l'any anterior. La companyia va disposar, a més, d'uns ingressos nets extraordinaris per valor de 20,6 milions d'euros, obtinguts gràcies a la gestió activa de la cartera d'inversions, aprofitant les oportunitats dels mercats financers.

Amb el resultat extraordinari, VidaCaixa Grup va obtenir un benefici net consolidat de 92,8 milions d'euros, que suposa un increment del 33,3% sobre el primer trimestre del 2011.

Al tancament de març, la companyia va gestionar un volum de recursos de 40.687,2 milions d'euros, que suposa un creixement del 7,6% respecte al primer trimestre del 2011, mentre que l'avanç del mercat ha estat del 0,68%. VidaCaixa Grup disposa de 2.950.000 assegurats i partícips, i ha sumat un total de 20.800 nous clients durant aquest trimestre.

Pel que fa a primes d'assegurances i aportacions a plans de pensions, la companyia va comercialitzar 1.205,4 milions d'euros, un 32,4% menys que en el mateix període de l'any anterior. Aquest retrocés és degut a diversos factors: d'una banda, la comparació amb l'exercici previ, que va ser excel·lent; i, de l'altra, un entorn en el qual el sector ha caigut un 19% durant aquest trimestre.

VidaCaixa Grup es manté com a líder en previsió social complementària, amb una quota de mercat del 16,8%.

El negoci d'estalvi

Estalvi individual

Les aportacions a plans de pensions individuals, juntament amb les primes de PPA, van mostrar un creixement de l'1,8% durant el trimestre, fins a arribar entre aquests dos instruments d'estalvi als 265,5 milions d'euros.

Aquest avanç en primes és possible gràcies al fort desenvolupament dels PPA, que en aquests moments tenen un especial atractiu per al client per les seves característiques de rendibilitat i garantia, així com per l'àmplia gamma de plans de pensions individuals, amb oferta per a tots els perfils de client.

Estalvi col·lectiu

Els plans de pensions d'ocupació van acumular durant el primer trimestre un volum d'estalvi gestionat de 6.757,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 9,1%. Pel que fa a les aportacions, aquestes es van reduir un 23,2%, a causa en bona part del fet que el primer trimestre del 2011 va tenir l'efecte excepcional de la incorporació del pla d'ocupació de Caixa Girona, després de la fusió d'aquesta entitat amb CaixaBank.

VidaCaixa Grup es manté com a líder en previsió social complementària empresarial, és a dir, en el conjunt d'assegurances de vida i plans de pensions contractats per empreses i col·lectius.

Negoci de risc

El negoci de vida-risc ha patit un breu retrocés durant aquest primer trimestre del 2,5%, amb un volum de primes de 200,4 milions d'euros. D'aquest resultat, 60,1 milions corresponen al negoci de vida-risc individual, amb un creixement del 5,2%, que compensa la caiguda del 5,5% en les assegurances col·lectives, que van arribar als 140,3 milions d'euros.

VidaCaixa Grup, S.A. –el Grup Assegurador de "la Caixa", integrat a CaixaBank– consta de les societats següents: el 100% de VidaCaixa, entitat líder en previsió social complementària a Espanya; el 49,9% de SegurCaixa Adeslas, i el 100% d'AgenCaixa, Agència d'Assegurances. Ricard Fornesa és el President de VidaCaixa Grup, Tomàs Muniesa n'és el Vicepresident Executiu i Conseller Delegat, i Màrius Berenguer, el Director General.

Descarregar la nota de premsa