¿Cuándo tengo que empezar a ahorrar para la jubilación?


Quan he de començar a estalviar per a la jubilació?

Si mai t’has preguntat quan cal començar a estalviar per a la jubilació, la resposta és senzilla: com més aviat millor. Per què? Perquè com més temps estalviïs, més temps faràs créixer els diners i els teus estalvis podran treballar per a tu. Sigues constant en el teu estalvi i assessora’t si tens dubtes. T’ajudem!

És normal voler anticipar-se al que vindrà. Són moltes les persones que es plantegen la jubilació com una etapa en què poder gaudir, però per això cal tenir estalvis i començar com més aviat millor és la manera ideal de garantir-se un bon retir. Per això, com diu el refrany, mai no és tard… 

Construir el teu matalàs per al futur és vital, i fer-ho com més aviat millor i de forma constant o sistemàtica és indispensable de cara a millorar l’estalvi per a la teva jubilació. El temps i la constància seran els teus aliats per poder completar la pensió. 

Cal tenir en compte que com més aviat es comenci a estalviar, més treballaran els diners per a l’interessat. Es tracta de donar temps als estalvis perquè vagin creixent. Si es comença aviat, l’esforç que cal fer és menor i més gran serà l’acumulació de capital a la jubilació. Per què? Perquè, entre d’altres aspectes, en invertir a llarg termini, les expectatives de revaloració a través de la inversió en renda variable són més grans.

És fonamental assessorar-se i saber, per exemple, què és el que un cobrarà de pensió pública quan es jubili. Sens dubte, una planificació adequada dels estalvis ajuda a mantenir el nivell de vida un cop jubilats.
 

 

[TEXTO SEO]- PREGUNTAS FRECUENTESPREGUNTES FREQÜENTS


Publicador de continguts


 • Quant he d’estalviar al mes per a la meva jubilació?

  • Malgrat que no hi ha una quantitat específica per estalviar, s’aconsella destinar des d’un 10% del salari mensual i anar augmentant en funció de l’estalvi i de les millores salarials a la feina.

 • Què he de fer per tenir una bona jubilació?

  • Preguntar-se què fer per tenir una bona jubilació és habitual i comú, però no hi ha un manual concret sobre això, sinó que més aviat es requereix ajuda per part d’un assessor professional o traçar una planificació, juntament amb un pla de pensions des de ben aviat. La nostra recomanació és que t’hi anticipis. Com preparar-te per a la jubilació, doncs? Alguns consells són pensar com vols que sigui la teva vida com a jubilat i fer una estimació de quina serà la pensió pública que et quedarà; això sí, tingues en compte que juguen un paper important la inflació i la rendibilitat o el perfil de risc que tinguis. Informa’t sobre els plans de pensions i contracta el que s’adapti millor a les teves necessitats, i sigues constant i pacient per evitar tocar l’estalvi destinat a la jubilació. 

 • Quant de temps he de cotitzar per accedir al 100% de la meva pensió?

  • El moment de la jubilació depèn de l’edat de la persona interessada i de les cotitzacions acumulades al llarg de la vida laboral. L’edat de jubilació a Espanya augmenta de mica en mica fins al 2027, quan quedarà fixada en els 67 anys. El 2018 és de 65 anys i sis mesos si es vol cobrar el 100% de la pensió.

 • Què passarà si em quedo a l’atur o si la meva empresa tanca?

  • Hi ha la possibilitat de pagar les mateixes cotitzacions a través de convenis especials amb la Seguretat Social per mantenir inalterables tots els drets per a la pensió. Consulta qualsevol dels nostres assessors o personal del nostre equip.  

 • Com es calcula la pensió de viduïtat?

  • La persona morta ha hagut d’estar afiliada a la Seguretat Social i ha d’acreditar que ha cotitzat durant un període determinat. La base reguladora es calcula en funció de la situació en què es trobi el causant (treballador en actiu o pensionista) i de la causa de la mort (contingència comuna o contingència professional). No dubtis a assessorar-te.

 • Quan començo a estalviar per a la jubilació?

  • No hi ha una edat concreta per començar a estalviar per a la jubilació. Però sí que hi ha una màxima acceptada i recomanada per qualsevol assessor: com més aviat comencem, millor, perquè l’esforç d’estalvi serà molt menor. Per tant, tan bon punt tinguis una certa capacitat d’estalvi, amb 30 anys, serà un moment ideal per començar, fins i tot abans si és possible.

 • Com em puc jubilar als 55 anys?

  • En qüestions generals, no és possible jubilar-se als 55 anys, ja que no s’ha arribat a l’edat mínima per tenir dret a la jubilació anticipada forçosa, que s’estableix en els quatre anys anteriors a l’edat legal.

 • Com es pot garantir la millor pensió?

  • En primer lloc, has de tenir en compte la teva edat, el matalàs d’estalvi i els teus ingressos. Cal que tinguis en compte totes les claus que s’han de conèixer per optar a la millor pensió possible. L’edat és determinant per cobrar la jubilació segons els anys cotitzats i l’augment de l’edat mínima. Com sabem, l’augment de l’esperança de vida també comporta un augment del nombre d’anys en què s’haurà de viure amb aquesta pensió. A més, estalviar en el dia a dia, com si fos una despesa fixa i inamovible, serà clau per aconseguir un matalàs que complementi la teva pensió. Amb temps i constància, podràs posar a treballar aquests estalvis i treure’ls la màxima rendibilitat possible. 

 • Com es pot saber si tinc dret a pensió?

  • Per poder cobrar la pensió has d’haver cotitzat al sistema públic de la Seguretat Social i haver estat treballant durant el mínim marcat per poder accedir a la pensió. Tot i així, pots sol·licitar de manera online aquesta informació a través de la Seguretat Social.